Acum citesti
Uphill to Curmătura – un concurs intens, cu voie bună la cabană

Nu știu de ce nu a făcut nimeni asta încă, dar iată că cei de la Cristian EcoSport au luat frâiele în mână și au organizat primul Vertical Race pe MTB la Cabana Curmătura din Piatra Craiului!

Urcarea la Cabana Curmătura prin Prăpăstiile Zărneștiului e efectiv un clasic al MTB-ului românesc, nu există zi de vară să nu dai de 2-3 biciclete sus la cabană, iar în weekend terasa e plină. Peisajul superb, cheile sălbatice și drumul nici ușor dar nici foarte greu sunt ingrediente de nerefuzat pentru orice iubitor al ciclismului montan. Practic, urcarea de aproximativ 11 km cu 700 m diferență de nivel are ca dificultate doar câteva zone cu mai mulți bolovani ce diferă de la un an la altul și o rampă scurtă dar ce trece de 20% în pădure, aproape de final, care pune mereu la încercare voința fiecăruia de a ajunge sus pe bicicletă.

La start s-au aliniat aproape 70 de concurenți, un număr ideal pentru micuța cabană de la poalele abruptului Crăiesei, care nu ar putea oricum să găzduiască mai multă lume. Dintre aceștia, aproape toți, cu o excepție, au trecut și linia de sosire, după ce au pedalat între 44 de minute – Vlad Dobre, câștigătorul cursei și 2 h 36 min pentru ultima concurentă, majoritatea însă ajungând sus în mai puțin de 1.5 ore. Au urmat, după preferințele fiecăruia, minute sau ore de calm în liniștea muntelui, pe pajiștea din fața cabanei, unde lumea care nu a continuat tura imediat a stat să se digere delicioasa plăcintă cu urdă/mere la alegere pusă la dispoziție de cei de la cabană.

Eu am scos 56 minute, binișor dar nu grozav, dar nu asta contează, important e că am avut o zi minunată, începută la 170 bpm și terminată cu prietenii la o coborâre din Șaua Joaca în Măgura.

Mulțumim organizatorilor pentru ocazia de a petrece o dimineața minunată și mulțumim frontului de aer rece că nu a venit mai repede și ne-am putut bucura de probabil ultima zi de vară autentică în 2018 pe munte.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − six =