Acum citesti
XCOradea, Etapa a II-a: Pe cât de frumos, pe atât de greu

În vest tot timpul e mai sălbatic. Nu a fost altfel nici duminica trecută, adică 2 iunie, de data asta la Oradea. Vremea capricioasă a ţinut în suspans atât concurenţii cât şi membrii clubului Velosport Oradea, care au organizat cea de a II-a etapă din seria XCOradea Series. Traseul de 4 kilometri a fost mai întortocheat şi mai dificil decât la prima etapă, iar organizatorii au pregătit şi o porţiune cu vizibilitate mai mare pentru spectatori în zona de start/finish. Cei aproape cincizeci de participanţi au avut sarcina să parcurgă acest traseu o dată, de 3, 5 sau 7 ori, depinzând de categoria din care făceau parte.

xcoradea_series_2013

Astfel, la copii de 10-14 ani câstigătorul după un tur a fost arădeanul Păcurar Vlad urmat foarte aproape de localnicul Raul Sînza, care a parcurs traseul XC cu o bicicletă singlespeed şi cu şaua joasă. Podiumul a fost completat de Ciobanu Andrei din Cluj Napoca. La Junior trebuiau parcurse 3 ture, iar aici a câştigat fără drept de apel, arădeanul Radu Darius, de la CS Tibiscus, urmat de cei doi orădeni Oros Andrei (Velosport Oradea) şi Kecskés Dávid (Freestyle Sport). Cei care au avut de parcurs 5 ture au fost amatorii, adică categoria seniori, master şi veterani.  Tot ei au fost care au gustat în ultima tură din ploaia torenţială care avea să străbată zona. La seniori (18-29) primul care a terminat cursa  a fost Bogdănescu “Pantani” Laurenţiu (Racing Bike Arad) cu un avans de 4 minute în faţa tânărului Moldovan Roland şi Rusu Doru, ambii de la Bikesport Racing Team Cluj-Napoca.

La categoria master (29-39), cel mai bine s-a descurcat Olar Mihai (Bikesport Racing Team), “Oli” pentru mai mulţi dintre noi, el detaşându-se încă din primul tur. Podiumul a fost completat de Mura István-Zoltán din Oradea şi Andreica Nicolae (Interteam Cluj Napoca).

La veterani 40+, pe primul loc a încheiat Vezentan Laurenţiu (Clujul Pedalează), pe doi s-a clasat Simu Sorin din Timişoara și locul trei a revenit orădeanului Tóth Sándor Iosif.

Probabil cel mai interesant pentru spectatori a fost duelul la categoria Elite, unde cei doi clujeni şi foşti colegi de echipă la acum defuncta Maros Sport, Tudor Radu (Ideal Geiger Team) şi Miron Elisei (Interteam Cluj Napoca) aveau să lupte pentru şefia clasamentului general al seriei XCOradea. Timp de 4 ture au rulat împreună, împărţind din când în când trena. În a cincea tură vremea s-a schimbat, la fel şi traseul, unele zone devenind patinoar. Elisei se pare ca a făcut o alegere mai bună în ceea ce priveşte anvelopele de cursă şi a reuşit să se detaşeze de fostul său coleg. Locul trei la categoria elite a fost ocupat de Sabău Vlad, coechipier cu câștigătorul.

Evenimentul s-a desfăşurat fără incidente și chiar dacă ziua a pornit cu o prognoză nefavorabilă se poate zice că a fost un prilej bun de dat cu bicicleta sau a fi alături de concurenţi. Este îmbucurător că la aceste campionate locale (Oradea, Cluj-Napoca), mai vin şi alţi spectator, nu numai familiile concurenţilor. Eu unul sper că şi numărul cicliştilor şi spectatorilor va creşte în viitor, sa fie la un moment dat un beneficiu pentru comunitate. E un mare plus şi faptul că la aceste mini-evenimente, îşi fac prezenţa tot mai mulţi ciclişti din zona Arad, Timişoara, Lugoj, Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Baia Mare sau Zalău.

Până la următoarea etapă mai sunt 2 luni jumătate, iar echipa Velosport va pregăti cu siguranţă un  traseu palpitant şi un eveniment pe măsură, dar până atunci vă invit să vizionaţi câteva poze impresionante de la eveniment, făcute de Andrei Czirjak, Birta Levente, Palcza Szilard și Sandor Zakar.

Material scris de Etele Istvan Demeter

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =