Acum citesti
6D prezintă suspensia revoluţionară omnidirecţională pentru căştile de bicicletă

În ultima vreme mulţumită studiilor efectuate a devenit evident că loviturile la cap pot provoca creierului daune ce nu mai pot fi remediate. Pentru a ajuta la limitarea acestor rezultate compania producătoare de căşti 6D a lansat o nouă tehnologie care foloseşte o „suspensie” instalată în cască şi care limitează accelerările unghiulare.

Ceva similar am întâlnit şi la căştile POC şi anume sistemul MIPS. Acum însă noua tehnologie intitulată Omni Directional Suspension (ODS) utilizează o dublă căptuşeală care conţine între cele două straturi o serie de elastomeri (suspensii).

casca bicicleta 6D ATB-1 Omni Directional Suspension ODS 3

Căptuşeala internă este făcută să atenueze loviturile mai uşoare în timp ce căptuşeala exterioară, mai groasă, este gândită să protejeze împotriva loviturilor puternice care ar putea cauza moartea.

Elastomerii ODS au practic două roluri – de a amortiza lovitura primită într-un accident şi de a juca rolul unei suprafeţe de alunecare (între cele două căptuşeli) pentru a reduce acceleraţia unghiulară, similar cu sistemul MIPS.

Pentru căştile de motocross acest sistem este deja demult în producţie însă compania abia acum lansează această protecţie integrată şi în căştile de bicicletă. Casca se va numi 6D ATB-1, este extrem de bine ventilată, va fi disponibila în 3 culori şi în mărimile de la XS la L. Preţul este însă pe măsura noutăţii tehnologiei, 725$. Până la urmă însă viaţa este nepreţuită.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + three =