Acum citesti
Micul Sony Action Cam devine şi mai mic cu noul AZ1!

Noul şi recentul Sony Action Cam Mini AZ1 este cu 30% mai mic decât actualul AS20. În plus noul AZ1 înlocuieşte modelul AS100V. Însă poate cel mai interesant pentru noul Mini AZ1 ar trebui să fie opţiunea pentru Live View direct de la încheietura mâinii. Nu de puţine ori problema principală a acestor camere este că nu au ecran şi nu poţi vedea exact ce şi unde filmezi. Sigur, majoritatea camerelor au lentile fish eye care filmează tot, dar chiar şi aşa o imagine strâmbă dă impresia de amatorism şi poate fi până la urmă obositoare.

Sony Action Cam Mini AZ1 19 Sony Action Cam Mini AZ1 18

Un alt avantaj al opţiunii ce se instalează la încheietură este faptul că toate butoanele de pe camera sunt şi prezente acum şi la mână. Astfel poţi mult mai uşor să porneşti / opreşti camera, economisind mult din baterie. Şi vorbind de baterie, întrucât camera este mai mică şi acumulatorul este mai mic. Aşadar în loc de 120 minute de filmare cât primeai cu Action Cam-ul mai mare acum ai doar 80. Pe de altă parte noul action cam are acumulator detaşabil şi nu integrat aşa cum au multe alte camere. Vei putea lua la tine pe traseu încă 1-2 acumulatori pentru a putea filma întreaga zi fără grijă.

Sony Action Cam Mini AZ1 02

Tot legat de baterie Sony oferă şi un kit special de încărcare. Tot ce trebuie să faci este să inserezi acumulatorul în acest adaptor pe care îl poţi introduce apoi în priză. Sau mai poţi avea cu tine, sau în rucsac, un acumulator extern de mare capacitate pentru a încărca bateria chiar şi dacă stai la cort 2-3 zile.

Noua cameră este la fel de rezistentă la apă ca şi predecesoarele ei. Fără carcasă protectoare noul AZ1 rezistă la stropire şi scăpare accidentala în râu. De aici concluzionăm că este rezistentă şi la ploaie. Dacă îi pui însă şi carcasa subacvatică, ce se livrează implicit, adâncimea la care poţi folosi camera creşte la 5 metri. Dacă vrei să cobori la 60m adâncime atunci va trebui să foloseşti camera Sony AS100V care dispune de o carcasă subacvatică şi mai rezistentă.

Sony Action Cam Mini AZ1 05

Sony spune că micşorarea camerei a fost posibilă prin eliminarea senzorului GPS. Acesta poate fi însă încă prezent dacă vei cumpăra şi brăţara ce se instalează la mână şi care dispune de ecranul de care vorbeam mai devreme.

Ştim însă ca Sony dispune de cardul lor propriu de memorie, mai puţin popularul Memory Stick. AZ1 însă funcţionează cu acest card de memorie însă este compatibilă şi cu popularele Micro SD/SDHC/SDXC.

[youtube id=”ggIkgEC9UVk” width=”600″ height=”350″]

Brăţara telecomandă ce o instalezi la încheietura mâinii este extrem de folositoare însă trebuie cumpărata separat sau odată cu pachetul iniţial pentru 100$ mai mult. Brăţara oferă opţiunea GPS, Live View şi toate butoanele camerei mai puţin pornirea şi oprirea. Pe de altă parte dacă foloseşti această brăţară vei mai avea un gadget care trebuie încărcat seara. Dar din fericire acest acumulator Li-ION este extrem de rezistent, iar în unele teste s-a demonstrat că după două zile de utilizare intensă acesta figura a fi complet încărcat.

Sony Action Cam Mini AZ1 17

Opţiunile de instalare a camerei sunt aproape nelimitate şi mulţi din montanţii de la Sony sunt de tip quick clip. Acest lucru îţi permite să schimbi poziţia camerei foarte rapid sau să înlocuieşti bateria.

Unul din cele mai mari avantaje ale acestei camere este stabilizarea de imagine. Şi alte camere au opţiunea însă la Sony se pare că funcţionează mult mai bine. Problema este că atunci când este activată câmpul vizual scade de la 170 la 120 grade, lucru care nu ar trebui sa fie o problemă aşa mare.

Cât priveşte sunetul, noul AZ1 dispune de două microfoane stereo care funcţionează foarte bine şi înregistrează tot, inclusiv vântul. Această problemă este prezentă la mai toate action cam-urile însă Sony spune că va oferi în curând un accesoriu care rezolvă problema vântului atunci când foloseşti camera fără carcasa subacvatică. În schimb nu se aude deloc clăncănitul asociat în general cu camerele care nu se fixează perfect de montanţi.

Preţul este de 350$ pentru pachetul: cameră, brăţară LiveView, carcasă subacvatică, montanţi, baterie şi încărcător. Pentru 250$ vei primi acelaşi pachet mai puţin brăţara LiveView cu GPS. La o scurtă căutare pe net am găsit şi în România pachetul care include brăţara la preţul de 1.499,90 lei, aşadar cu 334,54 lei mai scump ca în State.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + twelve =