Acum citesti
PARK TOOL simplifică ghidarea internă a cablurilor şi lansează scule noi

În funcţie de cadrul pe care îl ai ghidarea internă a cablurilor poate fi coşmarul tău sau al mecanicului la care te-ai dus cu problema. Pentru a rezolva această situaţie Park Tool a lansat noul kit IR-1 pentru instalarea cablurilor, firelor sau cămăşilor interne. Kitul constă în 3 cabluri diferite lungi de 250cm care sunt dotate cu magneţi puternici la un capăt şi fitinguri speciale la celălalt pentru a se potrivi cu obiectul pe care doreşti să-l introduci în cadru: cablu mecanic, fir electric sau cămaşă de protecţie. Folosind un alt magnet cu polaritate opusă faţă de cel de pe cabluri, cablurile de ghidaj vor intra în cadru şi se vor cupla automat cu obiectul ce urmează a fi tras. Tot ce trebuie să mai faci apoi este să tragi afară din cadru ghidajul care are acum la capăt firul, cablul sau cămaşa conectată. Chiar dacă probabil Park Tool nu este prima companie sau persoană care s-a gândit la sistemul acesta, faptul că firma îţi oferă un kit deja gândit pentru treaba asta înseamnă un mare ajutor în special pentru mecanici.

scule bicicleta park tool 08

Compania americană este însă cea mai cunoscută pentru standurile de îndreptat roţi. Pentru 2015 compania lansează un nou stand, TS 2.2, care este la fel ca versiunea originală 2.2 însă în culori diferite. În loc de finisarea nichelată acum standul este vopsit în albastru. Rezultatul constă în aceeaşi calitate a produsului însă la un preţ mai mic.

scule bicicleta park tool 09

Ştim instrumentul tradiţional pentru demontat casetele de pinioane, dar iată noul Park Tool CP-1, mai inteligent decât vechiul produs. Acesta se potriveşte pe pinioane cu dinţi de la 9 la 24 şi dispune de un arc de revenire ceea ce face această sculă mult mai uşor de folosit decât clasicul „bici”.

scule bicicleta park tool 16

Evident că ţine şi de nivelul magazinului de biciclete dacă acesta doreşte să se doteze cu aşa ceva însă noul DT-5 este instrumentul de instalare a frânelor pe disc, dispozitiv care a fost updatat să se potrivească cu toate standardele de frâne faţă-spate şi majoritatea lungimilor de ax. Kit-ul include tăietor pentru montanţii IS şi post mount şi se potriveşte pentru dropout-uri 100 şi 135mm QR sau 100 (15 şi 20mm), 135, 142, 150 şi 157 thru axle.

scule bicicleta park tool 14

Poate că nu mulţi găsesc interesante cheile hexagonale însă când cauţi una de mărime mare poate te vei bucura să afli că Park Tool oferă acum separat hexagonale de 8, 11, 12, 14 şi 15mm. Hexagonalele mari sunt folosite în general la demontarea unor pinioane şi la alte task-uri mai ciudate.

scule bicicleta park tool 12

Nici foarfeca nu este o unealtă interesantă în general decât atunci când eşti nevoit să foloseşti una făcută să taie hârtie sau cocă. Foarfeca Park Tool SZR-1 este fabricată din material rezistent gândit să facă faţă la treburile dintr-un atelier.

scule bicicleta park tool 11

Nici butucul DH-1 nu este o noutate însă acum şi Park Tool are dispozitivul cu care poţi ţine lanţul întins câtă vreme roata spate este demontată pentru spălare sau transport. Butucul este compatibil cu prinderile QR sau thru axle.

scule bicicleta park tool 07

Park Tool introduce şi o nouă cheie pentru rulmentul pedalier pentru angrenajele dintr-o bucată cu 2 sau 3 conuri de reglare. Noul instrument se numeşte HCW-18. Însă nici curăţenia bicicletei nu a fost lăsată deoparte. Setul de perii BCB-4.2 primeşte în componenţă o nouă perie moale pentru săpuneală.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + seventeen =