Acum citesti
Prim contact – Polar Vantage V și Vantage M

Finlandezii de la Polar sunt cât se poate de cunoscuți pentru electronicele lor dedicate monitorizării nivelului de fitness al corpului tău, și nu numai. Cu o istorie care începe în 1977, Polar sunt cei care au inventat primul senzor pentru măsurarea pulsului. Astăzi tot ei sunt cei care duc acest senzor catre noi niveluri de performanță, compania fiind apreciată în primul rând pentru multitudinea de funcții pe care dispozitivele lor le măsoară.

De la LivingWell, importatorul Polar în România, am primit câteva mostre ale noului ceas multisport Polar Vantage V și Vantage M. Produsul nu a fost încă oficial lansat, așa că ne-am bucurat să ne putem juca puțin cu el înainte să ajungă pe rafturi. Fiind în versiune Beta, nu toate funcțiile erau funcționale și nici softul în forma finală. Așa că ne-am mulțumit să-l butonăm și să citim cu atenție fișa tehnică unde sunt enumerate specificațiile.

Polar Vantage V

Cele două ceasuri Polar Vantage V și M, doresc să fie de folos în primul rând celor care practică mai multe sporturi în paralel, fiind gândite să funcționeze perfect împreună cu triatloniștii. Varianta V este modelul mai complex, cu ecran color tactil și baterie mai mare, M fiind modelul mai ieftin, tot cu ecran color, dar nu tactil și cu baterie mai mică. Din punct de vedere al funcțiilor cele două ceasuri sunt similare.

Polar Vantage M

Odată cu lansarea celor două produse, Polar este prima companie din lume care introduce măsurarea „puterii la alergare”, similar cu powermetrul la ciclism, dar fără a folosi alți senzori externi. Este suficient ceasul instalat la mână. O altă noutate este senzorul de puls format acum din noua LED-uri, instalat direct pe spatele ceasului. Noul sistem promite o măsurare mult mai precisă a ritmului cardiac.

Polar Vantage V

Din punct de vedere al aspectului, ceasurile arată bine. Nu sunt masive și sunt chiar ușoare cu 66 grame pentru modelul V și doar 45 g pentru modelul M. Masive nu sunt, dar mărimea este apreciabilă, pentru o mână de fată fiind destul de mari. Există totuși mărimile S și M/L. S poate fi purtat pe o încheietură a mâinii cu circumferința de 130-185mm, iar M/L pentru 155-210mm. Ambele au 46×46 mm și o grosime de 13 mm pentru V și 12,5 mm pentru M. Bateria diferă la cele două, Polar promițând autonomie de 40 ore pentru V și 30 ore pentru M, cu GPS și puls pornit, ideal pentru triatloane sau curse de aventură care durează mai multe zile. Ambele ceasuri au GPS însă doar modelul V dispune de barometru.

Brățara este fabricată din cunoscutul silicon, o variantă destul de moale aleasă pentru cele două ceasuri. Vor exista mai multe opțiuni de culori. Dacă pentru V brățara are o formă specială, la modelul mai ieftin M s-a ales utilizarea unei brățări cu instalare standard. Asta înseamnă că îi vei putea pune orice brățara vrei, inclusiv de piele.

Pe spatele ceasului avem noul „super-senzor” de puls format din cele 9 LED-uri, dar și patru contacte metalice. Acestea îndeplinesc trei funcții: încarcă ceasul, il conecteaza prin USB la calculator și mai au o funcție electrică prin care softul își dă seama dacă ceasul se află în contact cu pielea ta. Asta ajută la mărirea autonomiei bateriei pentru că dacă ceasul nu este la mână, senzorul de puls nu pornește.

Ecranul circular, color, cu o mărime de 1,2”, are o rezoluție foarte bună de 240×240 px pentru ambele ceasuri V și M. Este de tip „allways on”, iar protecția este asigurată de sticla Gorilla. Rezoluția de 240×240 oferă o grafică foarte plăcută și frumos conturată. Chiar și simbolurile sau textul foarte mic se vede bine și clar.

Polar Vantage V

Noile Vantage V și M funcționează cu aplicația specială Polar Flow pe care o poți instala pe telefonul smart. Este disponibilă și prin browserul calculatorului, când vrei să faci analize mai detaliate. Partea bună este că Polar Flow se poate sincroniza automat cu alte servicii cum ar fi Strava, MyFitnessPal, TrainingPeaks, Nike+ Run Club și Google Fit. De asemenea, poți sincroniza automat cu calendarul Google rezultatele tale și obiectivele. Cele două ceasuri oferă peste 130 de sporturi ce pot fi măsurate. Din Polar Flow poți personaliza ecranele ceasurilor și sporturile care vrei să fie prezente pentru a fi monitorizate.

Prețurile anunțate sunt de 2.579 lei pentru pachetul Vantage V + centură cu senzor de puls Polar H10, 2.349 lei pentru pachetul format doar din ceasul Polar Vantage V și 1.319 lei pentru ceasul Polar Vantage M. În România vor fi disponibile în magazine în a doua parte a lunii noiembrie 2018.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =