Acum citesti
Sram lansează Quarq ShockWiz – sistemul electronic de reglaj al suspensiilor

La nici doi ani de la lansare, ShockWiz Australia este cumpărată de Sram. Astăzi americanii relansează acest produs cu numele Quarq ShockWiz. Dispozitivul este un echipament electronic ce se instalează la suspensiile tale pe aer față și spate și care, după ce îl împerechezi și cu aplicația de pe telefonul smart, îți spune dacă suspensiile tale sunt corect reglate în funcție de greutatea ta, stilul de dat și tipul de traseu.

Gadget-ul este mic, ușor și solid fiind alimentat cu o singură baterie tip monedă. ShockWiz monitorizează, înregistrează și evaluează automat cum funcționează suspensiile tale de fiecare data când te dai. Aplicația dedicată de pe telefon îți afișează apoi informații ușor de înțeles și sugestii pentru reglajul suspensiilor pe care dacă le urmezi, aparent vei avea o performanță și mai bună pe potecă. ShockWiz funcționează la fel de bine pentru orice tip de rider indiferent de experiență sau bicicletă.

În interiorul carcasei solide există un senzor de presiune și un microprocesor. Conectat la valva Schrader a suspensiei tale, ShockWiz va măsura presiunea din furcă cu o viteză de 100 de ori pe secundă în timp ce te dai. Apoi un algoritm bine pus la punct analizează schimbările de presiune și detectează situații nedorite cum ar fi „pogo”, „pack-down” sau „bob” și clasifica severitatea fiecăreia. Dacă situația nedorită este severă sau persistă ShockWiz va sugera reglajul necesar pentru a remedia situația: presiunea de bază a aerului, rata de creștere a presiunii aerului, revenirea, compresia.

Informațiile sunt afișate pe telefonul smart, prin aplicația ShockWiz. Însă telefonul nu trebuie neapărat să îl ai la tine pe bicicletă. ShockWiz stochează informația care este mai târziu descărcată în telefon.

Algoritmii care la final oferă recomandările, vin după multe ore de studii și analize făcute pe tot felul de suspensii, terenuri și tipuri de cicliști. De la începători la campioni EWS sau de Cupă Mondială. Așadar informația primită ar trebui să fie credibilă.

ShockWiz nu este folositor doar pentru cicliști ci și pentru mecanici întrucât îi ajută să observe cum un reglaj poate afecta alt reglaj, ajutându-i să învețe concepte avansate de tuning.

Specificații:

  • Recomandări automate pentru tuning
  • Scor de tuning al suspensiilor – îți arată cât de bine sunt reglate suspensiile pentru tine
  • Funcționează pe biciclete hardtail și full suspension
  • Funcționează pe biciclete cross country, trail, all mountain și downhill
  • Funcționează cu o baterie CR2032 ce poate fi înlocuită
  • Rezistent la apă și praf – IP67
  • Inclus în pachet – două furtunuri de lungimi diferite pentru compatibilitate optimă cu suspensiile tale
  • Aplicație gratuită pentru smart phone Apple și Android
  • Greutate: 45 grame
  • Conectivitate: Bluetooth

Prețul anunțat este de 419 euro varianta standard și 469 euro pentru varianta furcilor inversate. Cine și l-a cumpărat în varianta inițiala „nefinisată”, lansată prin Kickstarter în 2015, l-a putut avea la prețul promoțional de 179 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − one =