VeloAngle transferă precis poziția ta de pe o bicicletă pe alta

0

Se consumă mult timp și efort pentru a face un bike fitting profesionist. Sau poate, ai petrecut câteva luni perfectându-ți singur poziția pe bicicletă. Indiferent de situație, când vine vremea să transferi măsurătorile pe o nouă bicicletă, sau pe o bicicletă închiriată, VeloAngle are câteva soluții ingenioase.

VeloAngle nu doar a creeat un instrument complet nou pentru acest job, însă a dezvoltat și o nouă tehnică. În timp ce majoritatea sunt obișnuiți să măsoare totul cu X-Y, VeloAngle susține că această tehnică, ce necesită doi pași, poate da erori. În schimb VeloAngle folosește ce ei numesc “Polar Measurement”, sau lungimea și unghiul obținut în zonele de contact ale bicicletei cu corpul tău, toate relative la un punct fix, mai precis rulmentul pedalier. Acest mod de lucru oferă două măsurători într-un singur pas.

Varianta VeloAngle Pro dispune de funcția suplimentară Alt Zero care stabilește planul de referință în zona de contact a roților sau a butucilor roților, chiar dacă bicicleta nu este orizontală. Această funcție îți permite să recreezi poziția bicicletei, chiar dacă aceasta se află instalată pe un banc de lucru.

Sistemul dispune de accesorii suplimentare care permit măsurarea înălțimii șeii, regresului șeii sau înclinării șeii, toate fiind măsurate într-un singur pas. Ideea este că VeloAngle elimină posibilitatea unei erori atunci când repoziționezi rigla atunci când ai vrea să faci toate aceste măsurători manual și separat. În kit există și adaptor pentru Shimano Hollowtech II prin care se obține un punct fix de măsurare.

Cifrele pot fi introduse apoi în aplicația specială pentru telefon care transformă măsurătorile X-Y în Polar și permite înregistrarea altor informații cum ar fi evidența componentelor folosite la echiparea mai multor biciclete, spre exemplu în cadrul echipelor.

În acest moment aplicația este oferită ca parte a unui abonament cu număr limitat sau nelimitat de sesiuni de fitting. Prețurile variază între 14$ și 59$. Varianta VeloAngle Pro include și inclinometrul digital Digi-Pas 180s  care are prețul de 279$. Varianta VeloAngle Enthusiast renunță la inclinometru și în schimb folosește o aplicație oarecare de pe telefonul utilizatorului pentru a citi unghiurile. În rest varianta Enthusiast dispune de aceeași funcționalitate ca și Pro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAntoine Buffart este urmărit de dronă pe traseul de DH
Articolul următorMatt Hunter – heli-biking pe zăpadă
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ