Acum citesti
Zone DPMX este powermeter-ul care poate fi purtat

Spre deosebire de powermetrele actuale, care sunt instalate fie în axul pedalei, fie în brațul pedalier, fie în butucul roții spate, Zone DPMX ar fi putut fi primul powermeter “la purtător”, acesta fiind instalat în locul plăcuței pantofului de șosea. Spunem „ar fi putut fi” întrucât din păcate proiectul nu a mai trecut de faza prototipului. Nu este însă exclus ca pe viitor să reapară, așa că este bine să știm de opțiune.

Noul powermeter a fost gândit să existe în două variante: „Single” – pentru un singur pantof (cu posibilitate de upgrade la Dual), sau „Dual” – pentru doi pantofi. Când este folosit sistemul Single primești informații despre putere și cadență. Dacă este folosit sistemul Dual, atunci informația privește și raportul de putere stânga/dreapta.

Senzorul care măsoară se află acum în plăcuța pantofului. Amplasarea pare a fi una fericită pentru că acesta este instalat pe pantof și nu pe bicicletă unde este fix. Însă Zone DPMX este compatibil doar cu pedalele Speedplate, deși dacă proiectul reapare nu este exclus ca pedalele compatibile să fie mai multe la număr. Practic ce trebuie să faci este să înlocuiești plăcuța Speedplay® Zero cu plăcuța cu senzor Zone DPMX.

De asemenea pentru rezultate optime este de dorit ca pantoful să dispună de cel puțin o curelușă velcro. Pe aceasta se instalează cealaltă componenta a powermeterului Zone DPMX, mai precis computerul și senzorul de cadență.

Prețul promoțional anunțat în campania Kickstarter a fost de 390 euro pentru versiunea Single și 780 euro pentru versiunea Dual. Este un preț bun dacă îl comparăm cu sistemele existente azi pe piață:

Quarq Elsa RS £ 1.049
Stages Dura-Ace 9000 £ 799
Rotor INpower £ 500-750
SRM Power Meter £ 1.999
Verve Infocrank £ 1.149
power2max Type-S € 690-€ 1.590
Garmin Vector 2 £ 1.200
PowerTap G3 £ 499
PowerTap P1 £ 999

Dar, așa cum spuneam la început, în ciuda faptului că pe Kickstarter campania a avut succes, senzorul nu a putut fi construit. Așteptăm momentul când ideea va fi relansată.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =