Acum citesti
Activitățile sportive preferate în Germania


Un sondaj comandat recent de producătorul Rose a dezvăluit că în Germania, activitatea sportivă principală este pedalatul. Evident, la nivel de hobby. Astfel, 81% dintre cei intervievați au declarat că în timpul liber pedalează pe bicicletă, fiind urmați de către cei care preferă înotul (71%), drumețiile (60%) și alergările (57%).


Interesant este faptul că într-o țară cu infrastructură dezvoltată pentru biciclete, nemții susțin că pedalatul în oraș este periculos. Și nu este vorba de o mică parte ci de 73% dintre cei intervievați. Mai mult decât atât, 20% dintre cei care nu dețin o bicicletă invocă ca motiv principal, faptul că nu există suficiente drumuri dedicate bicicletelor. În realitate, pistele de biciclete din Germania sunt mai numeroase decât în țările din Europa de Est, reușind să devanseze state precum Franța sau Austria. Totuși, Germania nu reușește încă să se ridice la nivelul țărilor Nordice, dar un lucru este cert: construcția pistelor de biciclete avansează vizibil, de la un an la altul.


În partea opusă se află cei care trăiesc în sate. Aici, un foarte mic procent, de doar 14%, consideră că pedalatul este periculos.


via Rose Bikes


Vezi Comentariu (1)
  • am si eu o observatie, totalul celor intervievati este 100%, din care trebuie scazuti cei care practica ciclismul, din ce ramane inotul etc..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 12 =