Acum citesti
Africanii Titan Racing oferă două biciclete XC pe același cadru: Cypher și Cypher RS

În ultima vreme, dacă e vorba de biciclete full de XC, majoritatea vin în două versiuni. Modelele specializate pe viteză și cele mai noi, specializate pe coborâre. Acestea din urmă sunt de obicei pe aceiași platformă dar cu componente mai capabile și cu o suspensie care le face să fie un hibrid XC/Trail ce poate fi folosit mai agresiv. Titan Racing se alătură celor cu biciclete XC duale, folosind un singur cadru cu 2 personalități.

Denumite Cypher și Cypher RS, cele două biciclete folosesc cadre identice din carbon în afara unui mic detaliu. Ambele cadre folosesc același amortizor metric și cu o simplă schimbare a cursei amortizorului cursa poate fi schimbată de la 100 la 120 mm fără a schimba lungimea acestuia. Titan Racing spune că o diferență de lungime de 7.5 mm în cursa amortizorului se traduce în 20 cm de cursă la roata spate, așa că cele două biciclete au o cursă de 37.5 și 45 mm. Rezulatul e o bicicletă echilibrată atât cu cursă de 100 mm la ambele roți cât și cu cursă de 120 mm.

Cum lungimea efectivă a amortizorului nu se schimbă, singura diferență de geometrie vine de la folosirea furcii de 100 sau 120 mm și a anvelopelor ceva mai mari de pe Cypher. Exist de asemenea un flip chip pe ambele modele ce reglează unghiul furcii cu 0.5 grade și înălțimea monoblocului cu 6 mm. Geometria cadrului e conformă cu curentul actual XC cu un reach mai lung și cu unghi al furcii mic și al tijei de șa mare.

Cypher e construit cu anvelope de 29×2.25 sau 2.35 și cu transmisie 1x, restul elementelor fiind standard. Axul spate e Boost 148×12 mm, monoblocul e filetat, rutarea este internă cu canale pentru tija dropper și blocajul amortizorului. În cadru încap două bidoane, un lucru important la cursele lungi.

Pentru a fi mai adaptat la cursa lungă, Cypher include ghidon de 780 mm, tijă dropper și anvelope de 2.35, care e și dimensiunea maximă acceptată de cadru.

Prețul nu a fost anunțat, putând fi solicitat pe pagina producătorului. Momentan vânzările sunt limitate la Africa de Sud, Namibia și Botswana, dar Titan Racing are rețea de distribuție și în Oman, Qatar și UAE. Modelele Cypher și Cypher RS vor fi disponibile în curând și cu cadru din aluminiu.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 13 =