Alexandru Stancu câștigă cursa de XCO MTB Academy Cup de la Câmpulung

0

Astăzi s-a consumat prima zi de toamnă a anului, care a adus și prima competiție de XCO de pe meleagurile Câmpulungului, o cursă care i-a revenit unui Câmpulungean, Alexandru Stancu de la Dinamo-BikeXpert. După cum spuneam, vremea n-a fost punctul forte al zilei, o frustrare pe care am resimțit-o în hainele și încălțămintea udă și pe care sunt sigur că au împărțit-o și alții cu mine, chiar dacă majoritatea concurenților prezenți n-au lăsat-o să se vadă. Una peste alta, startul s-a dat conform programului, însă puțini curajoși s-au aliniat pentru a lua parte la acest XCO, o cursă care, între noi fie vorba, nu este chiar pentru oricine.

Tymy Păcurar conduce detașat în prima tură. Lucruri rele aveau să se întâmple…
Bulls au trimis un singur om aici la Câmpulung, dar l-au trimis pentru podium. Și bine au făcut.
Vee Tire, prezenți cu o echipă numeroasă la Câmpulung. Podium asigurat.
Maus trage pentru el însuși. Ne-a arătat ceva skill pe coborâri. Frumos.
Ne-am gândit să trimitem și noi pe cineva în această cursă. Ștefan Chivu a ajuns într-un final pe locul 4. Not bad!

Prima competiție a revenit copiilor, apoi amatorilor și într-un final, am asistat la cursa elitelor. Amatorii au fost de altfel și cei mai numeroși și au reușit să plece pe un traseu cât de cât uscat, de care au profitat mai ales pe secțiunile de coborâre (desigur și pe cele de urcare), care în condiții de uscat au fost mai abordabile și mai adorabile totodată. Tot în această categorie am avut plăcerea să o încurajăm și pe Salome Bondor de la NoMad Merida, fiind singura fată prezenta la categoria amatorilor.

Moment de respiro… Marc Sandu trage tare.
Salome Bondor a fost cea mai curajoasă fată a zilei de la categoria amatori. Super nice! 🙂
Publicul așteaptă ca cineva să coboare pe cea mai dificilă secțiune a traseului.
Păcat că în fotorgafii nu se vede de fapt cât de abrupt este.
Un traseu ca într-un parc natural.
Noroiul a fost decent cât s-au dat amatorii…
Nice bike you got there man!
Că tot vorbeam de noroi, de la nivelul solului se vede mai bine.
Urcări zdravene, doar pentru cei puternici.
Și coborâri tehnice demne de un traseu de Cupă Mondială. Sau cel puțin pe aproape. Sunt prea luat de val?

Cursa a fost destul de palpitantă, iar cei prezenți pe marginea traseului i-au înucurajat puternic pe concurenți, astfel încât ne-am putut bucura de o atmosferă faină, chiar dacă spectatorii n-au dat buzna, alungați fiind de vremea incomodă. La această categorie au punctat Ciprian Calancea, Maus Ionașcu și Adrian Mărășescu, alături de Salome Bondor. Tymy Păcurar a fost pentru ceva timp leader of the pack, dar din păcate o pană de cauciuc l-a scos din circuit, acesta revenind spectaculos la categoria elitelor unde a reușit de altfel să termine pe locul 3, însă fiind înscris la amatori, a fost o cursă pentru a-și salva onoarea. Și chiar a reușit. Tot la Elite, dar la categoria fetelor, Karina Bonta a fost cea care și-a adjudecat prima poziție a podiumului.

Asta recunosc că am făcut-o pentru promovarea zonei. N-ai cum să nu-ți dorești să pedalezi aici. N-ai cum și cu asta basta!
Și dacă poza de mai devreme nu era suficientă, uite, aici, lumea se bucură de lapte direct de la țâță.
O altă coborâre dificilă de pe traseu.
Aceeași, doar că aici nu știi exact ce se petrece.
Wuf! Wuf! La fel de uzi am fost și noi.
Aceeași coborâre, dar dintr-un alt unghi. Poate că acum devine mai clar.
Și semnele de rigoare.

Din gura satului aflăm că cei care au concurat au fost încântați de traseu și au fost de acord cu gradul de dificultate mai crescut, iar de partea cealaltă a taberei, cei prezenți s-au putut bucura de spectacol. Cu siguranță aș fi văzut această competiție ca pe-un eveniment și mai spectaculos, dacă s-ar fi aliniat la start un număr de 50 de participanți, dar important este că debutul a fost unul sincer și optimist.

Rockgraden-ul își cere tributul.
Alexandru Stancu în poza principală pe care am ales-o pentru acest articol.
Tymy, imediat după Stancu. Nu știu cum ai mers cu anvelopele acelea, dar mă rog…
Eduard Kubat, un puștiulică pe care trebuie să ținem ochii. Promite mult. De tot.
Acel caz când bicicleta stă în poziția naturlă, iar rider-ul nu.
Karina x 2.
Și dacă tot am început cu Alexandru Stancu eu zic să și terminăm cu el. Amuzantă poziția piciorului, trebuie să recunosc.

Dacă la anul se vor găsi mai mulți amatori de senzații tari și de picioare și tehnică pe măsură, atunci vom vedea un adevărat festin al MTB-ului aici. Până atunci, felicitări lui Răzvan Jugănaru pentru această primă ediție și multe felicitări participanților, care s-au încumetat să dea tot ce-au avut mai bun din ei în aceste condiții de vreme vitregă.

Dragoș Mitroi
redactor freerider.ro
Câmpulung Muscel, Argeș

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ