Acum citesti
American Eagle au prezentat un prototip al viitorului full-suspension de XC

Nu e o surpriză că producătorul olandez American Eagle lucrează la un model full-suspension de XC din carbon pentru echipa lor pro. Când au lansat modelul hardtail Atlanta se vorbea deja despre un model full-suspension. Acum se pare că acest model de XC este aproape de lansare.

Chiar dacă echipa Brentjens MTB Racing Team concurează încă pe modelul hardtail din carbon Atlanta, la finalul Cupei Mondiale și a Campionatului Mondial câțiva cicliști au putut fi observați pe noile biciclete. Deși se zvonea că noul model va ieși pe piață la finalul lui 2018, bicicletele au fost gata la timp doar pentru membrii echipei, nu și pentru publicul larg.

American Eagle nu depun eforturi pentru a ascunde noua bicicletă. Aceasta e vopsită în portocaliul aprins al echipei și poate fi admirată pe paginile de social media ale tuturor cicliștilor din echipă, chiar și pe pagina echipei Brentjens. Detaliile concrete despre bicicletă sunt însă puține deoarece aceasta nu a fost încă lansată oficial, dar se pot trage multe concluzii de pe urma imaginilor existente.

Se pot observa multe asemănări izbitoare cu Scott Spark, mai ales că și aceasta a fost lansată și într-o ediție portocalie asemănătoare. Bicicleta încă fără nume de la American Eagle are o suspensie asemănătoare cu un singur pivot, bazându-se pe flexarea seatstay-urilor din carbon pentru funcționare, iar amortizorul este cu funcționare inversă. Există însă și multe diferențe.

La cadrul American Eagle seatstay-urile se îngroașă și devin mai pătrățoase cu cât se apropie de basculă. Pivotul din spate de pe stay-uri este excentric și oferă probabil posibilitatea modificării geometriei și a curbei suspensiei cu ajutorul unui flip chip.

Cadrul American Eagle are rutare internă pentru transmisia 1x și frâna spate, blocaj ascuns pentru amortizor, tijă dropper în unele variante și se pare că are și un port de ieșire pentru un cablu unde s-ar putea monta un deraior față de tip Sideswing. Toate bicicletele au ax thru DT RWS ce se potrivește cu suspensia de la DT Swiss și folosesc prindere de etrier post mount aflată în interiorul triunghiului spate.

Nu a fost anunțată o dată concretă de lansare a noii biciclete, dar s-ar putea să se întâmple destul de repede. American Eagle au anunțat că speră ca bicicleta să fie disponibilă din Martie 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + fourteen =