Acum citesti
Andrei Bănescu câștigă primul eveniment Riders Club al anului

La 40 de kilometri de Bucuresti s-a desfasurat azi primul eveniment din calendarul Riders Club. După amânarea concursului „Ziua B”, a venit rândul celei de-a cincea ediţii „La Broaște”. Anul acesta tradiţia nu a fost respectată şi soarele nu a fost prezent în ziua concursului, fiind înlocuit de o ploaie de lungă durată ce a schimbat radical starea traseului. În ciuda vremii, organizatorii au ales să nu renunţe şi să ofere participanţilor o aventură de neuitat.

Greu de recunoscut? Nicio problemă, îți spun eu: este Andrei Bănescu de la Focus Cycling Team, cel care a ocupat prima poziție a podiumului astăzi.

În zona de start concurenţii au început să apară timizi în jurul orei 8 sperând ca ploaia să se oprească, deoarece starea traseului se putea înrautăti, noroiul riscand să se transforme într-un lut lipicios. După cursa copiilor, participanţii au fost încrezători în starea traseului, deoarece cicliștii de vârste mai fragede au oferit informații despre noroiul de pe traseu şi bălțile ce urmau să fie atacate de cei mari ulterior.

Subsemnatul, învăluit în lut.

Ora de plecare în cursă a sosit şi ne-am asezat la start puţin zgribuliţi, deoarece ploaia încă nu încetase. Pe rând, concurenţii au plecat în frunte cu elitele prezente la start. Odată intrat pe traseu mi-am dat seama ca o sa fie un concurs epic şi nu m-am înşelat. În primii 3 km deja eram acoperit de noroi şi mi-a plăcut enorm. Lupta în faţă era şi mai aprigă, concurenţi de la Bikexpert, Focus Cycling Team sau SportGuru Racing Team, au intrat în pădure grupaţi, urmând ca tehnica şi psihicul să facă diferenţa pe cei 40 de kilometri şi nu 46 asa cum au fost anunțați iniţial, deoarece organizatorii au ales să scurteze cele 3 trasee, unele zone fiind neciclabile.

Fericirea nu a durat mult şi ploaia s-a oprit la intrarea în tura doi şi traseul a devenit şi mai dificil pentru cei intraţi în cursă, 500 la numar. Nu a durat mult pană Andrei Bănescu a trecut primul linia de sosire urmat de Gerhard Dumitrescu şi Antonio Vieru, toţi trei cu un mare zâmbet pe faţă după o cursă demna de pus în ramă.

Fotografii: Alin Vîrșescu

Din punctul meu de vedere, „La Broaşte” 2017 a fost un concurs greu dar distractiv, am văzut foarte multe zâmbete pe feţele participanţiilor mai ales la finish-ul cursei dedicate juniorilor. La final toată lumea s-a bucurat de soarele ce a apărut pe cer deasupra podiumului ce a fost asaltat de cei mai buni rideri. Cu siguranţă voi reveni şi anul viitor.

Ștefan Chivu
redactor de cursă FreeRider.ro

Vezi Comentariu (1)
  • De data asta cei de la Riders Club nu au mai avut sange in instalati
    ca sa reprogrameze cursa. Atat vineri cat si sambata a plouat masiv la Bucuresti si in zona de concurs.
    Pacat, zambetele si bucuria ar fi fost adevarate dc concursul s-ar fi desfasurat in conditii bune de vreme si cu adevarat consistente si cu multe aprecieri pt organizatori dc ar fi dat sansa tuturor celor inscrisi sa participe, prin reprogramarea concursului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − three =