Antifurt pentru șuruburi de la Hexlox

0

hexloc-allen-bolt-locking-system-anti-theft-4-e1458663145639-600x289Uneori stresul legat de furt nu este legat doar de dispariția bicicletei, ci și a unor componente scumpe de pe aceasta. Un deraior sau o frână pot fi demontate în 2 minute cu un set de chei, iar dacă acestea sunt modele scumpe de top paguba va fi mare. Oricum am lega bicicleta, acestea nu vor fi în siguranță.

Hexlox este o idee nouă de a securiza șuruburile. În trecut, s-au mai folosit șuruburi cu cap nestandardizat sau acestea au fost lipite în locașul lor pentru a nu putea fi desfăcute cu chei normale. Hexlox vine cu ideea unor capace magnetice introduse în capul șurubului imbus, capace care pot fi scoase doar cu ajutorul unei chei speciale.

hexlox-key-code-1-e1458663891877-600x165Pentru început, vor fi disponibile protecții antifurt pentru șuruburile de 4, 5 și 6 mm. Nu este un produs dedicat ciclismului, orice șurub poate fi securizat prin acest sistem. Fiecare kit va avea propria cheie. Vor exista suficiente variante de chei pentru ca posibilitatea de a găsi cheia potrivită pentru sistemul altcuiva să fie foarte mică. De asemenea, sistemul vine cu un card pe care este trecut codul după care se pot comanda chei suplimentare.

hexlox-key-code-2-600x385Deși capacul Hexlox pare mic, acesta conține un mecanism în interior care îl blochează la rotirea cheii. Pentru demontare se apasă cu cheia și se trage afară. Pare a fi un sistem ușor de păcălit, dar acesta a fost testat de o comunitate de spărgători de încuietori, Berlin Lockpicking Society, experți în domeniu, iar aceștia nu au reușit să îl desfacă fără cheie.

Produsul a fost lansat printr-o campanie Kickstarter iar acum este deja disponibil sub forma unor pachete la prețul de 21 Euro pentru 2 capace, prețul pentru capace suplimentare fiind de 9 Euro bucata. Livrările încep din luna iunie. Momentan sistemul funcționează doar pentru șuruburi, dar urmează să fie implementat și pentru chei QR sau bolt-thru. Greutatea unui capac este de 1.8 g, deci nu va adăuga mult la bicicletă, dar nu funcționează cu șuruburi din aluminiu, așa că acestea trebuie înlocuite cu unele din oțel.

Puteți afla mai multe sau comanda produsul pe pagina de Kickstarter.

Sursa: bikerumor.com

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDusty Days în Oman
Articolul următorRace report și video Bucegi Winter Race 2016
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ