Acum citesti
Aplicația What’s My FTP? pentru Garmin calculează rapid valoarea FTP

Noua aplicație What’s My FTP? de la Baron Biosystems face antrenamentul cu un powermetru mult mai ușor.

Valoarea FTP (Functional Threshold Power) este foarte importantă în antrenamentul pe bază de putere și stă la baza tuturor planurilor de antrenament. În mod clasic, pentru calcularea acesteia este nevoie de un efort neîntrerupt maxim timp de o oră, lucru care mai necesită și o încălzire prealabilă corectă, deci mai mult timp. Nu toată lumea are la dispoziție acest lucru și/sau nu e dispusă să sufere o oră pentru a afla un parametru. În plus, FTP-ul se îmbunătățește odată cu antrenamentul și trebuie mereu recalculat!

Aplicația trece valorile puterii prin algoritmii proprii pentru a face calculele. Pe ecran este un afișaj circular ce indică nivelul curent de efort și punctul de efort maxim. După rularea la efort maxim, în centru apare noua valoare pentru FTP. Practic, ciclistul trebuie să dea o tură la efort maxim, dar care nu trebuie să aibă o lungime fixă.

Oricând pe parcursul unei ture aplicația se poate reseta și după un efort maxim se poate afla noua valoare a FTP, apoi se pot modifica planurile de antrenament în mod corespunzător.

Aplicația este practic un ecran Garmin Connect IQ disponibil pentru toți cei ce au un computer Edge 520, 820 sau 1000, un ceas Fenix sau unul Forerunner compatibil. Aplicația se descarcă gratuit direct din Garmin Connect.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 10 =