Acum citesti
Aplicaţie pentru smartphone de reglare a deraiorului de la Otto Tuning

OTTO-3-600x443Otto Design Works a lansat aplicaţia vision care, cu ajutorul unui mic kit hardware şi a unui smartphone, este capabilă să regleze deraiorul spate.

Evident, un mecanic cu experienţă este cea mai bună soluţie, dar acesta nu este tot timpul disponibil, mai ales pe teren unde aplicaţia ar putea fi de mare ajutor.

OTTO-1-600x521OTTO-2-458x600Sistemul Otto Tuning foloseşte camera telefonului iPhone şi din 2016 şi a celor cu Android împreună cu două instrumente. Prin fotogrametrie, aplicaţia verifică şi reglează funcţionarea deraiorului cu o precizie de 0.001 inci. Sistemul găseşte poziţiile deraiorului la fiecare schimbare şi foloseşte această informaţie pentru a afla şi comunica utilizatorului poziţia ideală prin intermediul aplicaţiei, precum şi reglajele necesare şi modul în care acestea trebuie efectuate.

OTTOTuningSystem_Gauges-1-455x600Există două tipuri de reglaj: „check”, care confirmă dacă deraiorul este reglat corect şi dacă este sau nu nevoie de reglaje suplimentare şi „tune”, care permite reglaje de la tensionarea cablului până la reglaj complet ce include ajustarea poziţiilor H şi L şi tensiunea din cablu. Aplicaţia detectează şi urechile deformate de deraior. Aplicaţia poate să funcţioneze cu mai multe biciclete, având posibilitatea de a declara mai multe profile, dar momentan funcţionează doar cu sisteme Shimano/SRAM cu 9, 10 sau 11 pinioane, compatibilitatea cu sistemele Campagnolo fiind anunţată pentru 2016.

Iată mai jos cum funcţionează acest sistem:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 9 =