Acum citesti
ARBR Saker: cadru pentru enduro, construit complet din carbon

Începând din 2013, Robert Barr, cel care a pus bazele firmei ARBR, a lucrat intens la cadrul lui Saker, împreună cu o echipă de specialiști ce au lucrat în Formula 1 timp de 25 de ani. Așa se prezintă Robert când povestește despre noul său produs, ca să sublinieze din start că este vorba despre un efort mare și comun, în construcția noului Saker. Totodată, s-a decis din start că nu se va face niciun compromis în ceea ce privește produsul final, asta însemnând că nu s-a făcut niciun rabat la calitate în ceea ce privește producția, tehnologia sau materialele folosite. Tocmai din acest motiv, ARBR Saker este produs în Anglia.

arbr-saker-2017-6Greutatea este distribuită cât mai echilibrat, amortizarea se face progresiv pentru mai multă aderență și protecție la bottom-out, iar conform producătorului, bicicleta are calități la pedalare excepționale, fără kick-back-uri prezente. Pivotul principal este amplasat foarte sus, iar pentru a elimina efectul de pedal bob, lanțul va avea un chainstay poziționat deasupra angrenajului.

arbr-saker-2017-4
Aici se observă cel mai bine funcționalitatea amortizorului și a basculei.

arbr-saker-2017-5

Carbonul beneficiază de asemenea de o construcție diferită, în funcție de componentă (basculă sau triunghiul posterior), pentru a asigura performanțe maxime. Asta înseamnă în fond mult mai multe ore de muncă la construcția cadrului, însă rezultatul denotă o rigiditate și o eficiență foarte mari. Vor exista două tipuri de geometrii, una cu reach de 437mm și alta cu un reach mai mare, de 465mm. Lungimea basculei, de 435mm, va fi identică pentru ambele versiuni, iar headtube-ul este amplsat la 65.1 grade.

arbr-saker-2017-3 arbr-saker-2017-2 arbr-saker-2017-1În ceea ce privește culoare, poți opta pentru orice-ți trece prin cap, practic orice design sau combinație fiind posibilă. Toate acestea însă au prețul lor, cadrul fiind oferit pentru 5.250 de euro împreună cu un amortizor Fox Float X.

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =