Acum citesti
Argonaut au lansat noul model din carbon Disc Road Bike

Modelul denumit simplu Disc Road Bike de la Argonaut a fost cel mai popular model al producătorului încă de la lansarea din 2014. Între timp frânele pe disc pe cursiere nu mai sunt un compromis ci o soluție universală așa că Argonaut au modificat Disc Road Bike pentru a accepta anvelope mai late, a introdus noile standarde de ax și frâne și a modificat structura cadrului.

Pentru a modifica acest model, Argonaut au pornit de la ideea de a face bicicleta capabilă să ruleze pe orice drum. Un loc bun de început a fost lățirea anvelopelor, dar au revizuit și construcția cadrului pas cu pas, operațiune ce are loc în atelierele proprii din Oregon.

Frânele pe disc de pe cursiere au fost în ultima vreme standardizate. Astfel, Disc Road Brake trece la ax thru și prindere de etrier flat mount la ambele roți. Nu e vorba însă doar de axuri de 12 mm, ei au modificat dropout-urile din carbon pentru axul thru Mavic Speed Release la ambele roți!

Bicicleta rămâne complet configurabilă de client în ceea ce privește geometria și caracteristicile cadrului, dar Argonaut au reproiectat straturile de carbon pentru a face față mai bine solicitărilor asimetrice produse de frânele pe disc. Astfel ei spun că au scăzut și din greutate. Beneficiul principal pare însă să fie un rulaj mai echilibrat și posibilitatea de a regla bicicleta pentru înălțimea, puterea și stilul fiecărui utilizator.

Toată lumea vrea spațiu pentru anvelope mai mari, așa că Argonaut a modificat cadrul pentru a permite montarea de avnelope 30c (în realitate chiar și 32c) păstrând chainstay-urile scurte, de doar 412 mm.

Bicicleta a primit și rutare internă a cablurilor modificată ce funcționează și cu transmisii electronice și include o cutie de joncțiuni Di2.

Cadrul Road Disc Bike folosește un monobloc T47, prindere directă a deraiorului spate și este împerecheat cu o furcă ENVE Road Disc, compatibilă și ea cu Mavic Speed Release.

Pentru cei ce doresc o bicicletă completă, Argonaut oferă una echipată complet cu grupul Shimano Dura-Ace Di2 hidraulic la prețul de 15.300 USD, incluzând și un set de roți ENVE 3.4 disc cu anvelope Schwalbe Pro One, pipă, ghidon și tijă de 27.2 din carbon tot ENVE și monobloc Chris King. În mărimea 54 bicicleta completă cântrărește 7.1 kg cu pedalele și 2 suporturi de bidon incluse.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 8 =