Acum citesti
Arktos, un all-mountain de la Alchemy

alchemy-arktos-full-suspension-mountain-bike-sine-suspension01-600x400Acum câteva luni am prezentat modelul Oros hardtail de carbon de la Alchemy, dar compania a pregătit între timp şi un model full-suspension împreună cu David Earle. Rezultatul e Arktos, un all-mountain construit complet în S.U.A.

alchemy-arktos-full-suspension-mountain-bike-sine-suspension02-600x400Centrul bicicletei este suspensia Sine, numită aşa deoarece curba acesteia seamănă cu o sinusoidă. Similar cu suspensia Switch folosită de Yeti, este folosit un braţ inferior foarte scurt, care face sistemul mult mai uşor.

alchemy-arktos-full-suspension-mountain-bike-sine-suspension07-600x400Toţi pivoţii folosesc rulmenţi încapsulaţi. Roţile sunt de 27.5 iar suspensia are cursa de 150 mm.

DSC09244-600x400Arktos foloseşte butuci Boost 142×12 mm, dar monoblocul rămâne standard filetat. În schimb, cadrul nu acceptă deraioare faţă, fiind adaptat pentru sisteme 1x.

Alte detalii includ rutare internă a cablurilor, inclusiv pentru tija reglabilă, head tube tapered şi suporţi de etrier de frână post mount. Preţul începe de la 3750 USD pentru cadru cu amortizor, care include o vopsea custom în două culori. Practic culorile sunt cele din imagini, dar cumpărătorul poate alege şi alte două culori disponibile la Alchemy. Cadrul va fi disponibil de anul viitor.

informaţii preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + nineteen =