Acum citesti
Asalt urban : Marin Dominican

marin_dominican_1Bicicletele urbane incep sa fie tot mai nelipsite din gamele marilor producatori. Un trend inceput in urma cu 2-3 ani, incepe acum sa scoata la iveala biciclete cu o constructie cat mai simpla, cat mai cool si cat mai practica. Astfel, a sosit si randul producatorului american Marin Bikes sa-si prezinte ultima creatie in domeniu : modelul Dominican. Oferit in doua varianta, cu cadru din crom sau din aluminiu, aceasta reprezinta conform producatorului, cea mai simpla si pura forma a bicicletei.

Dupa cum probabil ti-ai imaginat, este un fixie, adica beneficiaza de un singur pinion, o singura foaie, deci o singura viteza. Atat forma simpla cat si franele par venite din trecut : acestea nu sunt nici V-Brake-uri, nici frane pe disc ci pur si simplu pe sistem „caliper”, in genul cursierelor. Faptul ca se aseamana cu franele produse in trecut, nu inseamna ca nu ofera performante bune de franare : acestea se aseamana cu renumitele Shimano 105, pentru cursiere si par a fi capabile de a opri bicicleta ori de ori este necesar.

Componentele ce echipeaza aceasta bicicleta sunt foarte putin cunoscute cu exceptia cercurilor (jantelor) oferite de Alex Rims, modelul Race 28. De mentionat sunt si pedalele, realizate integral din metal, cu prindere din metal si curele de piele pentru a fi stranse pe picior : old school!

Bicicleta este disponibila doar in culoarea alb cu jante portocalii si reprezinta, din punctul nostru de vedere, expresia puritatii a ceea ce poate insemna o bicicleta, o pagina de istorie devenita realitate in zilele noastre.

Detalii obtii pe : marinbikes.com

via | Marin Bikes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − eleven =