Acum citesti
AVRIG MOUNTAIN BIKE RACE debutează în acest weekend

A 8 – a ediție a Triadei MTB debutează în weekend la Avrig. Avrig Mountain Bike Race este pentru al 4-lea an consecutiv prima etapă din Triada MTB și va avea loc sâmbătă și duminică în orașul Avrig și pe dealurile din împrejurimi.

Foto: Tibi Hila

În acest an competiția se întinde pe două zile. Sâmbătă acțiunea este concentrată în grădina Palatului Brukenthal unde am amenajat un traseu destinat spectacolului. Vor fi probe scurte unde cei mai buni sportivi din țară vor da tot ce pot pentru a obține timpi care să îi ajute în ziua următoare. Tot sâmbătă se vor desfășura competiții pentru copii între 4 și 14 ani. Pentru duminică am pregătit două trasee, unul de 43 și altul de 79 de kilometrii, ultimul urcând până la aproape 1.200m altitudine în Munții Făgăraș.

Avrig Mountain Bike Race este și în acest an prima etapă din Cupa Națională de Mountain Bike Maraton ceea ce oferă un plus de motivație concurenților. În cea mai mare parte gradul de dificultate este unul mediu dar există și câteva zone cu dificultate ridicată care îi vor pune la încercare pe cei aproximativ 300 de participanți care se anunță a fi prezenți la start. Zona aleasă pentru traseu este una deosebită din punct de vedere al peisajelor, în multe puncte ale traseului putând fi admirate panorame ale Țării Oltului sau ale Munților Făgăraș.

Programul evenimentului:

Vineri 20 APRILIE 2018 17:00 – 19:00 Înscrieri și preluare numere (Race office Avrig)
Sâmbătă 21 APRILIE 2018 08:30 – 11:30 Înscrieri și preluare numere (Race office Avrig) 10:00 – 12:00 Înscrieri pentru concursurile de copii (Race office Avrig) 10:30 – 12:30 Calificări XCC 13:00 – 15:00 Concursuri pentru copii între 4 și 14 ani 15:30 – Finale XCC 18:30 – Festivitate de premiere 19:00 – Ședința tehnică
Duminică 22 APRILIE 2018 08:00 – 09:30 Înscrieri și preluare numere (Race office Avrig) 09:45 – Alinierea concurenţilor la start 10:00 – Start XCP/XCM 16:00 – Festivitate de premiere

Competiția este organizată de Scott Geiger Team cu sprijinul Primăriei Orașului Avrig, sub egida Federației Române de Ciclism și este sponsorizată de MAPEI, BOSCH, ZUZU, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, OPT, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Palatul Brukenthal Avrig este în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Parteneri media: Kiss FM, Tribuna, Sibiu 100%, Zile și Nopți, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.
La buna desfășurare a evenimentului vor contribui Poliția Orașului Avrig, Poliția Locală Avrig, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − fourteen =