Acum citesti
Avrig Mountain Bike Race la final: comunicat

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat Avrigul a devenit pentru 2 zile capitala mountain biking-ului din România.

Foto: Hila.ro

Cei mai buni rideri s-au aliniat la start pentru Avrig Mountain Bike Race, prima etapă din Triada MTB 2018, dar și prima etapă a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton. Avrig Mountain Bike Race este la a 4-a ediție și în acest an a strâns la start 250 de sportivi din toată țara atât profesioniști cât și amatori. În plus sâmbătă au concurat 100 de copii sub 14 ani.

Locația aleasă pentru competițiile de sâmbătă și pentru startul și sosirea de duminică a fost Palatul Brukenthal Avrig unde cei prezenți au avut parte de o atmosferă deosebită pe durata celor două zile.

Competiția în sine a avut un format inedit, clasamentul final fiind dat de timpii înregistrați în 3 competiții. Sâmbătă dimineața a avut loc un contratimp individual unde fiecare concurent a parcurs un tur cronometrat pe un circuit de 2 km amenajat în grădina Palatului Brukenthal și pe străzile din împrejurimi. Mai târziu în aceeași zi a avut loc a 2-a probă, cea de Cross Country Short Track, în care pe același circuit toți concurenții au parcurs 6 tururi. Între cele două competiții cei 100 de copii s-au distrat în 5 concursuri dedicate vârstei lor. Duminică participanții au avut de ales între două trasee, unul de 43 și altul de 79 de km amenajate în jurul orașului Avrig, cu punctul culminat ceva mai jos de cabana Suru din Munții Făgăraș.

Foto: Hila.ro

Traseele au primit din partea tuturor participanților, indiferent de nivelul, nota maxima. În acest sens organizatorii au făcut eforturi susținute în ultima perioadă pentru a curăța și marca aceste trasee și a le face cât mai sigure pentru cei care le parcurg. Majoritatea celor prezenți vor reveni cu siguranță anul viitor dacă nu chiar mai repede.

La categoria Elite, deși Arpad Kelemen a condus fără probleme cursa încă din prima ei parte, diferențele de timp între primii 6 clasați au fost destul de mici pentru acest tip de competiție, semn că nivelul sportivilor din România este în creștere.

Foto: Hila.ro

Clasamente finale:

Traseu scurt

Cadeți
1. Eduard Kubat (Dinamo-BikeXpert Racing Team)
2. Grec Razvan Dan (Măgura Cisnădie)
3. Călin Oprea (A.C.S. VeeTire Team)
Juniori
4. Gabriel Silaghi (C.S. Mureșul Tg. Mureș)
5. Silviu Buzan (Carcover Racing Team)
6. Tudor Căzăceanu (Dinamo-BikeXpert Racing Team)
Amatori
1. Adrian Mărășescu
2. Florin Roman
3. David Kecskes
Maraton
Elite
1. Arpad Kelemen (NoMad Merida CST)
2. Bogdan Duca (A.C.S. VeeTire Team)
3. Lucian Logigan (Scott Geiger Team)
Amatori
1. Sergiu Paraschivu
2. Roman Alexandru Ionuț
3. Sebastian Laurențiu Marin

Fete:

Traseu scurt
Cora Balteș (Scott Geiger Team)
Monica Serachitopol (Vodafone Cycling Team)
Emese Fodor (NoMad Merida CST)

 

Maraton
Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST)
Doina Titei (NoMad Merida CST)
Alexandra Vulpe (Daimon)

Clasamentele complete pot fi găsite aici: http://triadamtb.ro/live-timing/

Competiția a fost organizată de Scott Geiger Team cu sprijinul Primăriei Orașului Avrig, sub egida Federației Române de Ciclism și sponsorizată de MAPEI, BOSCH, ZUZU, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, OPT, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Parteneri media: Kiss FM, Tribuna, Sibiu 100%, Zile și Nopți, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.
Palatul Brukenthal Avrig a fost gazda generoasă a evenimentului, iar la buna desfășurare a evenimentului și-au adus contribuția Poliția Orașului Avrig, Poliția Locală Avrig, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Pentru anul viitor intenționăm să păstrăm aceeași perioadă din an pentru organizarea competiției și studiem posibilitatea de a o introduce în calendarul internațional.

Celelalte 2 etape ale Triadei MTB 2018 vor fi la la Păltiniș în 21 și 22 iulie, prima fiind în acest an și Campionat Național.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − four =