Acum citesti
Biciclete cu roți de 32 și 36 de inch în producția de serie, de la DirtySixer

La început, toată lumea a râs de aceste biciclete, iar reacțiile au fost pe cât de dure, pe atât de vehemente. Concluzia, de asemenea, una clară: nu are nimeni nevoie de roți atât de mari pe o bicicletă. Dar iată, cumva, acestea și-au bătătorit încet și sigur poteca pentru a vedea lumina zilei, în varianta de producție. DirtySixer se anunță ca fiind primul producător care va fabrica astfel de biciclete în serie, atât pentru oraș cât și, surprinzător sau nu, pentru munte!

Primul MTB serios cu roți de 36 de inch. De altfel, este și primul care nu este o păcăleală, ci un produs pe bune.

Americanul David Folch a experimentat cu acest format de roată și în trecut, însă acum s-a decis că este momentul să iasă la rampă cu un proiect serios. Astfel, a construit și a prezentat prima bicicletă cu roți de 32 de inch, un hardtail cu o furcă fixă, cu un format complet nou de roată, construit în principiu pentru deplasările urbane. Acesta ar urma să se încadreze perfect între roata de 29 de inch și cea de 36 de inch, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu adevărat înalte. Producătorul menționează că pe o astfel de bicicletă ar trebui să se simtă bine orice persoană cu o înălțime între 173cm și 203cm.

Bicicleta cu roți de 32 de inch.

Cei care sunt și mai înalți de atât, pot opta pentru formatul de roată de 36 de inch, în jurul căruia David a construit un mountainbike în adevăratul sens al cuvântului. Și acesta este un hardtail, însă este echipa cu o furcă cu coroană dublă de la MRP, modeul Groove UD, cu o cursă modificată de la 200 la 100mm (pentru a se potrivi formatului de roată). Aceasta este prezentată ca fiind bicicleta ideală pentru ture montane, maratoane, concursuri de cross country sau chiar de enduro, iar echiparea este diferită în funcție de preferințele utilizatorului. Astfel, poți opta pentru un sistem de transmise clasic sau pentru un butuc Rohloff cu 14 viteze incluse. Prețul pentru prima echipare este de 6.799$, pe când cea cu viteze integrate în butuc, costă 8.099$.

MTB-ul și cursiera cu roți de 36 de inch.
Construite de mână în California. De aici și prețul ridicat de achiziție.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționez și faptul că cei de la DirtySixer vor avea în gamă și o cursieră, cu opțiuni de transmisie similare cu cele ale MTB-ului și cu un preț între 6.699$ și 7.999$. Ghidul măsurilor pentru cadru, sună cam așa: S – persoane între 1.95 și 2.05m, M – persoane între 2.05m și 2.15m și L – persoane între 2.15m și 2.25m.

Când te numești Shaquille O’Neal, această bicicletă ți se potrivește de minune.
Sau când ești oricare altă persoană înaltă.

via DirtySixer

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 1 =