Acum citesti
Yasujiro Tange te scoate din monotonie

Plictisit de aspectul banal al bicicletei tale de oras? Daca esti adeptul ideii „all eyes on me”, iti recomandam bicicletele fabricate de Tange. Nu doar pentru faptul ca par desprinse din benzile desenate manga, ci si datorita caracterisiticilor tehnice.


Din categoria de biciclete urbane 700C amintim cateva modele, care cu siguranta ii vor impresiona pe prietenii tai, definitiv si iremediabil. Trebuie sa acceptam insa si ideea ca nu toate gusturile sunt asemanatoare, dar suntem de parere ca merita sa incerci atat timp cat ai posibilitatea sa pui mina pe un astfel de exemplar destul de rar.


Vom incepe cu modelul „Classical”, un single speed cu cadru si furca realizate din crom, dotata cu un angrenaj cu o foaie de 50 de dinti si un pinion de 13 dinti. Saua provine de la Brooks, iar producatorul insista pe contrastul creat intre negru si auriu, culori intalnite la nivelul cadrului si al rotilor.



Modelul „Impetus” este de asemenea un single speed si beneficiaza de caracterisitici asemanatoare cu modelul „Classical”, insa atat forma cadrului cat si culorile difera complet. Nu te lasa pacalit de aspectul ghidonului : este realizat din crom, insa beneficiaza de un invelis, echivalent al mansoanelor, realizat din lemn.



Pentru fete exista modelul „Admire”. Roz cu alb este combinatia castigatoare. Culoarea de contrast este intalnita la nivelul mansoanelor, al seii, al rotilor si al lantului! Fetele vor pedala insa pe un pinion ceva mai mare, de 14 dinti conectat insa la aceeasi foaie de 50 de dinti.



Daca vrei o bicicleta complet iesita din comun, s-ar putea sa cauti ceva asemanator modelului „Harmony”. Se face remarcat imediat datorita rotii frontale, mult mai mare decat cea posterioara (28 de inci fata de 24 de inci).



Vezi Comentarii (2)
  • Niciun cadru sau furca nu se poate realiza din crom, este IMPOSIBIL….cromul este extrem de dur si casant; asadar se foloseste numai in aliaje cu alte elemente (molibden, nichel, vanadiu). De ex. Nivacrom (nichel-vanadiu-crom) este denumirea unor tuburi folosite de COLUMBUS.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =