Acum citesti
Biciclist șicanat în trafic de către… un instructor auto

Comentariile la adresa acestui instructor auto sunt de prisos, din moment ce acesta devine recalcitrant în momentul în care i se atrage atenția de către un biciclist, că nu-și educă cum trebuie elevii care ar urma să dobândească permisul de conducere. Off-the-record, cunoaștem părerile unor instructori despre bicicliștii din trafic, la fel cum le cunoaștem și pe cele ale unor taximetriști, însă când se ajunge în astfel de situații, noi suntem de părere că autoritățile ar trebui să se autosesizeze și să-i retragă licența respectivului.

Vezi Comentarii (8)
  • Sicana ulterioara in trafic e penala, aici nu este nimic de comentat.

    Insa nici biciclaru nostru nu este usa de biserica. Practic, cand individul ala a deschis portiera biciclistu se afla in spate la zeci de metri si, totusi, s-a dus lansat catre portiera ca sa puna frana si sa provoace scandal. Pesemne, nu avea marfa de pus pe internet in ziua aia… Biciclari de tepa astuia sunt elemente provocatoare care sufera de deficit de atentie. Nu-i mai incurajati, ca oricum se autovictimizeaza ei destul!

    Am fost aruncat de pe bicicleta de portiere care mi-au fost deschise exact in mana sau in ghidon (acum am niste coaste fisurate de la o tranta de asta). Chiar daca am mers incet pe langa coloane si m-am uitat in oglinzile retrovizoare sa incerc sa anticipez cand vrea cineva sa coboare. Deschisul portierelor este un fel de ruleta ruseasca.
    In rest, cand am avut timp de reactie, am franat. Uneori, recunosc, ca le-am mai aruncat si eu cateva vorbe in trecere, in functie de cum s-au comportat dupa, daca si-au cerut scuze sau nu etc.

    Altfel, evit in fiecare zi in Bucuresti doua-trei situatii de oase rupte si incerc sa am o abordare ZEN. E inutil sa incerci sa faci educatie rutiera in trafic si, oricum, majoritatea situatiilor in care sunt pus in pericol nu sunt cu intentie. Puneti-va numai in pielea soferilor care fierb in masini ore in sir in coloane si veti intelege de ce schimba directiile de deplasare haotic cand vad un spatiu liber sau o straduta laterala fara semnal si fara sa se asigure.

    Mai bine preventie maxima si fluenta in deplasarea pe bicicleta, fata de oase rupte cu dreptatea in mana si scandaluri cotidiene de genul acesta.

    • Bazil, vezi ca mai ales in cazul asta este vorba de altceva. Avem in cazul asta un instructor de la scoala de soferi care culmea ar trebui sa educe si sa fie un exemplu…
      Ce exemplu da instructorul asta? „parchezi langa trecere, deschizi portiera fara sa te asiguri si daca comenteaza vreun biciclist, te duci dupa el si deviezi putin spre el ca sa vada ca tu esti seful”.
      Hai sa fim seriosi, specimenele astea nu trebuie iertate asa usor…

  • Buna ziua,

    Aici centralizam datele despre acest subiect biciclisthartuit dot wordpress dot com

    Scrieti-ne detalii cunoscute. Se incearca musamalizarea, ei nu au copii care sunt expusi permanent din cauza inconstientei semenilor.

  • Retragerea licentei ….
    Nu poti sa pui pe un nene care considera ca e ok sa „te dai la o bicicleta” sa invete pe altii sa conduca. Vor mai trece ani probabil pana va fi considerat scandalos genul asta de comportament

  • „Instructorul” e genul tipic de roman, care desi e in culpa, are gura mare si e „ofensat” daca i se atrage atentia.
    Sunt semne de oprirea interzisa in zona aceea – nu-i pasa „instructorului”. Ar trebui sa te asiguri in momentul in care deschizi usa, chiar daca ai oprit regulamentar – nu-i cazul „instructorului”.
    Sunt patru motive in clip pentru care „instructorul” ar putea fi sactionat (amenda si/sau suspendarea dreptului de a conduce):
    – oprire in zona cu oprirea interzisa
    – neasigurare
    – conducere agresiva
    – incalcarea liniei continuue
    Tratamentul pentru astfel de exemplare ar fi ceva de genul:
    Dat usa peste cap, chemat politie, procese verbale, probe biologice , amenda instant samd.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =