Acum citesti
Bicicliștii arădeni își cer drepturile din nou

Cea de-a treia ediție a Marșului Bicicliștilor Arădeni care va avea loc duminică, 27 mai, începând cu ora 16, este încă un semnal de alarmă tras de utilizatorii și iubitorii acestui vehicul privind lipsa infrastructurii adecvate. De remarcat este că evenimentul a adunat anul trecut circa o mie de participanți, dar în ciuda acestei mobilizări puternice, nu s-a resimțit nicio schimbare.

Solicitările bicicliștilor din Arad sunt mai mult decât de bun-simț și cuprind realizare de piste utilitare pe principalele artere de circulaţie ale orașului, dotarea instituţiilor publice cu rasteluri pentru biciclete, dotarea poliţiştilor locali cu biciclete și realizarea unor piste de agrement pe faleza râului Mureş.

Nemulțumirile se leagă nu doar de faptul că aceste solicitări, care au deja câțiva ani vechime, nu au fost îndeplinite, ci și de un aspect financiar important. Pentru realizarea acestora s-a contractat un împrumut de la BERD, cu implicațiile aferente. Mai mult, bicicliștii acuză conducerea orașului pentru lipsa preocupării privind creșterea calității vieții locuitorilor, Aradul având doar 6 metri pătrați de spațiu verde/cap de locuitor față de 26 cât este media recomandată de Uniunea Europeană.

Marșul propriu-zis a fost un succes anul trecut, beneficiind de participarea a circa o mie de bicicliști. Pentru anul acesta traseul aprobat de către Primărie în intervalul orar 16-18 este: Piaţa “Avram Iancu” – B-dul Revoluţiei – Podgoria – Calea Lipovei – sensul giratoriu Selgros – Calea Lipovei – Podgoria – Str. Petru Rareş – sensul giratoriu Metro – Str. Petru Rareş – Piaţa Gării – Calea Aurel Vlaicu – Calea Victoriei – Str. George Coşbuc – Str. Horia – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa “Avram Iancu”. La finalul marșului, pe platoul din Piaţa “Avram Iancu”, câțiva tineri foarte talentați, vor oferi o demonstrație de trial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 9 =