Acum citesti
Bikes N’ Roses: ciclismul de şosea revine la Târgu Mureş pe 24 iunie

Graţie unui parteneriat între Primăria Târgu Mureş şi Road Grand Tour, cea mai importantă serie de concursuri de şosea pentru amatori şi profesionişti din România, această disciplină sportivă se întoarce în Târgu Mureş, printr-un concurs care se va desfăşura pe 24 iunie. Competiţia este deschisă tuturor celor pasionaţi de ciclism şi se anunţă drept una spectaculoasă, datorită  formatului tip criteriu, care propune un traseu de aproximativ trei kilometri, creionat în Piaţa Trandafirilor şi arterele adiacente, de unde şi numele competiţiei. Abilităţile tehnice ale cicliştilor şi ciclistelor, cât şi rezistenţa la eforturi intense şi repetitive, aşa cum este urcarea străzii Bolyai, inclusă în traseu vor face diferenţa între ciclişti dar vor încânta şi publicul căruia îi va fi uşor să urmărească această competiţie. Nu în ultimul rând, sprinturile intermediare vor anima şi mai mult atmosfera atât pentru concurenţi cât şi pentru spectatori.

Foto: FotoNebunia

Târgu Mureşul a fost scena multor momente importante din ciclismul românesc, pe aici trecând nu o dată Turul României, alături de competiţii de care pasionaţii mai în vârstă ai acestui sport îşi amintesc cu drag: Trofeul Ardealul sau Cupa Federaţiei. Data aleasă pentru desfăşurarea acestei competiţii este cu atât mai interesată cu cât în zilele precedente, la Sibiu, sunt programate campionatele naţionale de şosea pentru amatori şi profesionişti, cu probe de contratimp şi fond, întrecerea tip criteriu din Piaţa Trandafirilor completând acest mix ciclistic.

“Circuitele sunt probabil cele mai spectaculoase competitii din lumea ciclismului dacă ai un pluton omogen. În aceste curse turele se succed cu repeziciune, atacurile la fel. Spectatorii nu se plictisesc niciodată şi ce este mai important, ele reprezinta o <lecţie> pentru toti participanţii. Aici înveţi să te poziţionezi, înveţi să abordezi un viraj, înveţi să pedalezi în mijlocul celorlalţi şi mai ales să-ţi gândeşti foarte bine atacurile. Târgu Mureş este un centru care a dat nastere mereu unor tineri ciclişti. Aici am alergat în unele dintre cele mai frumoase competiţii din România iar circuitul din Piaţa Trandafirilor îmi oferă amintiri extrem de plăcute. În momentul când Primăria oraşului s-a arătat interesată să puna umărul la organizarea acestui concurs, imediat toate aceste amintiri s-au trezit şi iată: pe 24 iunie RGT Bike N’ Roses va aduna la start toţi cicliştii din centrul ţării şi nu numai. Multumim Primăriei pentru interesul acordat şi mai ales vă multumim vouă celor care prin mersul pe bicicleta sustineţi acest sport frumos… şi greu”, spune Alexandrul Ciocan, iniţiatorul Road Grand Tour.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + twenty =