Acum citesti
Bisecu promises to be the first fully automatic smart bicycle lock

Mereu apar accesorii smart pentru biciclete, în special pe Kickstarter, multe dintre ele fiind dispozitive antifurt. Bisecu oferă însă ceva mai rar, un mecanism antifurt cu blocare automată.

După instalarea unui cilindru un pic mai mare decât un puc de hockey pe furca față și butuc, acesta este capabil să blocheze imediat bicicleta – sau cel puțin să nu o lase să ruleze. Datorită conexiunii Bluetooth cu telefonul, odată bicicleta parcată, când utilizatorul se îndepărtează Bisecu introduce o tijă metalică în disc făcând imposibilă rotirea roții. Împreună cu o alarmă de 100 dB și de notificările pe telefon în cazul deplasării bicicletei, aceasta este destul de sigur imobilizată pentru o cafea la terasă sau o oprire foarte scurtă la cumpărături.

Pentru cei ce se tem ca cineva să nu fugă cu bicicleta în spate, Bisecu are soluția: un cablu care se atașează la fel de simplu de întregul sistem. Deși cablul nu va fi disponibil decât anul următor, acesta va fi util, asigurarea bicicletei de un suport fiind foarte ușoară.

Bisecu este totuși orientat pentru piața bicicletelor mai ieftine deoarece are o greutate totală de 350 g și trebuie montat permanent pe bicicletă.

Dispozitivul se încarcă pe mufa MicroUSB și are o baterie ce îi asigură o autonomie de 6 luni după o încărcare de doar 2 ore. În imaginea de mai sus se vede lumina ce indică viteza de rulare, starea de blocare sau cea de încărcare. Folosind aplicația inclusă se pot și înregistra turele.

Bisecu promite să se instaleze în 5 minute, dar trebuie ca furca față să nu fie foarte lată, să poată fi acoperită de dispozitiv. Compatibilitatea nu pare foarte mare, fiind se pare nevoie de un butuc cu prindere cu șurub sau cu QR clasic, nefiind adaptabilă la furcile cu suspensie sau la cele cu ax thru.

Momentan prețul sistemului este de 89 USD prin sistemul Kickstarter Super Early Bird, cu livrările așteptate să înceapă în martie 2018.

Mai multe informații puteți afla pe pagina de Kickstarter a produsului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (3)
    • Ne bucuram sa avem cititori atat de familiarizati cu limba engleza, multumim! Nu uitati sa anuntat aceasta noutate la toti producatorii de biciclete, sa nu mai monteze asa ceva ca e denumirea gresita!

  • Greșeala mea – „thru-axle” e un termen tehnic acceptat în domeniu, chiar dacă sună cumva ca un „pân-ax”. Probabil romgleza de baltă in care scrieți mi-a derutat ceva circuite prin creier (titlul e complet în engleză, apoi urmeaza conținutul în româna). Continuați în același stil cu articole trântite in grabă și neglijent scrise, cât mai multe să faceți trafic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =