Acum citesti
Brett Rheeder câștigă cea de-a 2a rundă a Triple Crown, Crankworx Les 2 Alpes Slopestyle

Brett Rheeder, rider Monster Energy, se afla la un pas de castigarea Triple Crown of Slopwstyle, un nou titlu setat ca ultima provocare prin care un rider va putea lua acasa cele 3 victorii Crankworx Slopestyle intr-un singur an, stabilind astfel un sezon perfect.

D47R8557Dupa castigarea primului eveniment Crankworx Rotorua din Noua Zeelanda, Rheeder soseste in Franta foarte sigur pe el si gata sa domine cea de-a doua victorie la Crankworx Les 2 Alpes. Desi in lupta cu traseul sfaramicios si conditii de vant dificile, tanarul canadian a luat acasa cea de-a doua victorie a anului, aflandu-se acum in fruntea clasamentului Crankworx Triple Crown, cat si in cadrul seriei FMB Diamond.

D47R8111Prima cursa a lui Rheeder ridica stacheta cu mult peste abilitatile celorlalti concurenti, inregistrand nota 93.25, cu 4 puncte peste oponentul si prietenul sau de origine canadiana, Brandon Semenuk, destul cat sa-i asigure victoria.
“Nu stiu ce sa spun. Sunt fericit de-nnebunesc! Inca tremur; totul pare ireal. Nu stiu de ce s-a oprit, dar asta m-a facut pe mine sa fiu primul; Mi-au scapat cateva lucruri, asa ca a trebuit sa improvizez, si totusi se pare ca toate s-au desfasurat de la sine” – spune Rheeder.

D47R7784Rheeder a ramas socat cand a trecut linia de sosire dupa tura de onoare in care a fost supranumit “baiatul de aur” al Slopestyle-ului. Traseul din Franta a avut 12 portiuni de trickscare care a inclus un roll in de lemn, un whale tale si un un road gap freeride MTB style.

D47R8674Runda lui Rheeder a fost plina de style si trickuri progresive pe traseul nebun, cum ar fi: un flat drop backflip de pe roll in, backflip tail-whip pe primul box to truck driver out, opposite 450 pe hip, front flip bar spin pe primul trick jump, opposite tail-whip pe road gap, signature corked 720 pe al doilea trick jump, backflip bar spin pe spine, tail whip into whale tail si truck driver out, backflip bar spin to tuck no hander, terminand cu un backflip opposite tail-whip pe step down in unui public extaziat.

Sam Pilgrim, alt rider Monster Energy, ocupa pozitia cu numarul 5, in timp ce Sam Reynolds aterizeaza pe 9.
Crankworx World Tour se va desfasura in locul unde s-a nascut, Whistler Canada, pe 15 august, iar Rheeder va incerca sa-si asigure Gloria plus un castig de 75.000 de dolari, si sa devina primul atlet invingator la Triple Crown of Slopestyle.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × four =