Calea Victoriei va avea, în curând, pistă de biciclete pe carosabil

4

Relatam într-un trecut nu prea îndepărtat despre planurile Primăriei Municipiului București de reamenajare a arterei Calea Victoriei. Printre planurile de atunci se număra și trasarea unei piste pentru biciclete pe carosabil și acest lucru se află și acum pe lista noilor facilități ce se vor afla pe renumita stradă, odată cu debutul lucrărilor, programat pentru luna iulie a acestui an.

calea_victoriei

Gândul.info scrie că pe Calea Victoriei se va renunţa la o arteră de bandă de circulaţie, care va fi împărţită în mod egal pentru trotuare. Proiectul prevede şi amenajarea de spaţii publice, dar şi trasarea de noi piste pentru biciclişti pe carosabil.

Reorganizarea Căii Victoriei costă 8.870.832 euro şi pe o bucată importantă va avea doar două benzi de circulaţie.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care prevede mutarea tranzitului din centrului oraşului către inelul median şi crearea de zeci de spaţii şi piaţete publice, precum şi construirea de poduri pentru pietoni şi biciclişti şi 11 parcări noi.

Sursa: Gândul.info

4 COMENTARII

  1. […] Știrea de luna trecută prin care aflam că Primăria Municipiului București pune la cale reorganizarea arterei Calea Victoriei, care urmează să includă și o pistă de biciclete, nu a fost un simplu foc de paie. Cel puțin nu în ceea ce-i privește pe bicicliști. Astăzi a avut loc o întâlnire între un reprezentant al Primăriei și mai multe persoane și organizații ce promovează mersul pe bicicletă, în cadrul căreia s-au discutat variantele fezabile pentru realizarea respectivei piste. […]

  2. […] Lucrările de reamenajare a faimoasei artere bucureștene Calea Victoriei sunt în toi, iar în urma  pichamărelor și lopeților aflate în mâinile muncitorilor se ivește ceva de interes pentru bicicliști. E separată de carosabil. Are marcaje rutier trasate, printre care și silueta vehiculului cu două roți și pedale. Are și semafoare pentru specia urbană a biciclistului de oraș. Pare și lată, și slab populată cu elemente „dușmănoase”. Este vorba de primul tronson al pistei pentru biciclete de pe Calea Victoriei, despre care s-a vorbit prima dată în iunie 2013. […]

LĂSAȚI UN MESAJ