Acum citesti
Calendar MTB Skills and Boot Camp 2018

Taberele de tehnică MTB organizate de Freerider.ro şi Marc Sandu au ajuns la cel de-al cincilea sezon în 2018. Începând cu 2014, aproape 100 de rideri şi rideriţe s-au bucurat de trei zile pe plaiurile muscelene, în care au putut să înveţe lucruri noi privind tehnica de mers pe biciclete de munte sau să îşi îmbunătăşească abilităţile. Fie că şi-au dorit să fie mai rapizi şi mai siguri pe ei la curse, fie că şi-au propus ca turele de munte să se desfăşoare în cât mai bună cunoştinţă de cauză, toţi cei care au venit în tabară, s-au întors acasă mai bine pregătiţi. Cei mai aventurieri şi pretenţioşi, au revenit pentru Level 2, o tabără de mountain-bike de nivel avansat, care te pregăteşte pentru provocările unei curse pe etape, cu diferenţă mare de nivel şi situaţii tehnice solicitante şi poate spune că pretenţiile le-au fost satisfăcute.

Câteva din ingredientele de bază ale reţetei MTB Skills and Boot Camp sunt accentul pe tehnică şi nu pe viteză – după dictonul „make it slow to make it fast”, atitudinea relaxată, conexiunea între membrii grupului care ajung la un numitor comun, lipsa competiţiei şi atenţia acordată fiecărui rider sau rideriţă în parte, din această cauză grupul nedepăşind niciodată opt persoane. Dragoş Mitroi a ţinut în 2018 seminarii de mecanică, lămurind întrebările şi curiozităţile cel mai profunde ale cursanţilor, în aceeaşi manieră relaxată. De-a lungul anilor, Marc a căutat să analizeze postura şi motricitatea riderilor, căutând să-i îndrume şi să le „construiască”mişcările în teren, dintâi fără bicicletă, iar această abordare şi-a găsit validare în faptul că el este acum unul dintre primii antrenori licenţiati de Postural  Training, un concept complex, care integrează mişcări şi poziţii din Yoga, Pilates, Antrenament Funcţional şi Animal Flow, având ca obiectiv obţinerea unei posturi corecte prin întărirea musculaturii şi alungirea coloanei, îmbunătăţirea motricităţii şi a propriocepţiei fiind „efecte” colaterale.

Acestea vor putea fi testate şi îmbunătăţite în pumptrack-ul situat chiar în curtea pensiunii unde se face cazarea cursantelor şi cursanţilor, terenul de antrenament crescând şi el constant în complexitate. Şi mai multe detalii despre ce se întâmplă la MTB Skills and Boot Camp şi despre cazare, poţi afla din acest articol dedicat taberei, iată calendarul pentru 2018:

30 martie – 1 aprilie 
20-22 aprilie

4-6 mai 
8-10 iunie
29 iunie – 1 iulie 

26-29 iulie LEVEL II


10-12 august – tabără surpriză
28-30 septembrie
12-14 octombrie

Preţul pentru o persoană este de 490 de lei, cu cazare inclusă, existând pentru cei doritori şi varianta de transport dus-întors din Bucureşti, cu un microbus, incluzându-se desigur şi bicicleta, pentru 550 lei.  La cerere, se poate servi şi micul dejun la pensiune. Numărul de locuri pentru fiecare tabără este limitat la opt, pentru ca fiecare cursant sau cursantă să se bucure de toată atenţia cuvenită.

Detalii despre cazare:

-mic dejun direct la cazare (contra cost)
-locuri individuale în pat sau câte două persoane
-paturi king size – 1.6x2m sau duble 1.4x2m
-trei băi pentru patru camere
-bucătărie/cuptor/grătar
-free Wi-fi
-bike-wash cu produse de curățat gratuite de la Muc-Off
-parcare gratuită
-pump track cu bicicletă oferită gratuit

Iată şi câteva păreri ale celor care au participat în 2017 la MTB Skills and Boot Camp:

“Tabăra a fost peste aşteptari. Cu siguranţă facem o reluare. Am apreciat  elementele învăţate, modul în care ai prezentat lucrurile, că ai avut răbdare şi nu ţi-ai pierdut speranţa, cazarea bună.”, Giorgian Voicu, Ploieşti.

 

“Am fost plăcut impresionant încă de la telefon de când am vorbit prima oară. Sincer, mă așteptam să fie o conversație gen – Da, avem locuri disponibile, asta e contul în care să depuneți avansul – . Chiar plecasem de la muncă atunci când te-am sunat și a trebuit să trag pe dreapta ca să pot să mă concentrez la discuție :)) (asta e… dacă bărbații nu pot să facă mai multe lucruri deodată). A contat mult interesul acordat de la telefon și de fapt prima impresie pe care ți-o faci despre cum o să decurgă tabăra. Deja eram foarte entuziasmat și începusem să-ți fac “reclamă” numai în urma conversației. Apoi totul până în prima zi a taberei a decurs cum ar trebui: mailuri cu detalii cat mai amănunțite despre locație și ce o să se întâmple în cele 3 zile.  Despre tabăra…ce pot să zic…si dacă nu ne explicai nimic și doar ne plimbam tot ar fi fost 3 zile extraordinare cu oameni nemaipomeniti (special thanks gazdelor: Dragoș și Irina la care o să revenim cat mai curând pentru senzații tari pe e-bike și Andreei și lui Gheorghe pentru poze și suport moral). “Eu personal am învățat lucruri noi, mi-am confirmat anumite credințe și am primit exact ceea ce mă așteptam de la această tabăra. Eu cred că ai reușit să ne treci prin toate situațiile pe care le-am putea întâlni într-un traseu de XC și ne-ai ghidat pe porțiunile mai dificile cu explicații și demonstrații practice. Așa că idee ar fi bine să scurtezi cat poți timpul de explicații înaintea unei coborâri abrupte mai ales pe marginea prăpastiei acolo ca îți cam taie din elan – ride or die :))) asta așa că o glumă. Ți-am zis că eu venisem să învăț în mod special bunny-hop și manual și chiar dacă știam teoria nu îmi ieșea deloc până atunci când am început să “prind” mișcarea. M-a ajutat foarte mult ” relieful” ales. Acum exersez pe toate speed-bump-urile din oraș.” , Marius Roşu, Bucureşti

 

“În primul rand, cel mai important lucru asimilat in tabara de mountain bike se leaga de ambitie si de motivare.In conditii normale, nu as fi facut pe bicleta urcarile aleea, mai ales Ciocanu. In egala masura, m-as fi gandit de doua ori, inainte sa ma arunc “in cap”, in coborarile alea foarte tehnice din pădure, deci am punctat bine şi la tehnica si modul de abordare al traseului. Nu în ultimul rand, am cunoscut oameni faini”, Valentin Grigore, Bucureşti.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + three =