Acum citesti
Campagnolo Athena 2011


Scos din producție în 1998 și reintrodus în urmă cu doi ani, noul grup de componente Campagnolo Athena vrea să atingă un public țintă aparte. Este vorba despre pasionații de biciclete vintage care vor să păstreze un aspect retro al bicicletei, dar care doresc să se bucure de ultimele performanțe în domeniu.



Aspectul va fi placul multor nostalgici, iar tehnic vorbind acesta vine cu o noutate pentru caseta de pinioane. Te vei bucura de nu mai puțin de 11 pinioane în formatele 11-23, 11-25, 12-25 sau 12-27 cu o greutate medie scăzută de doar 230 de grame. Schimbătorul de pinioane cântărește 209 grame și oferă o precizie de invidiat.  Schimbătorul de foi este de asemenea foarte ușor, cântărind doar 92 de grame!


Tot la capitolul sistem de transmisie, poți opta pentru un agrenaj cu brațe din carbon cu două foi și o greutate de doar 640 de grame sau pentru unul cu brațe din aluminiu dotat tot cu două foi și cântărind 736 de grame. Brațele sunt disponibile în dimensiunile 170, 172.5 sau 175 de mm.


Frânele de tip clește, cântăresc 306 grame x 2, promit reprize de frânări foarte bune și sunt conectate la un set de manetele cu schimbătoare integrate Ergopower, realizate din aluminiu și carbon.


Comparat cu modelul anului anterior, Athena a pierdut în total 18 grame.


Campagnolo reușește astfel să ofere odată cu modelul Athena un set de componente foarte atractive din punct de vedere al prețului dar și din punct de vedere al aspectului. O politică pe care ne-am dori s-o vedem la cât mai mulți producători de componente.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 12 =