Acum citesti
Campanie umanitară: ProBikeAddiction oferă „Prima bicicletă… de Crăciun”

Îți aduci aminte de prima ta bicicletă? Dar de nerăbdarea cu care așteptai, copil fiind,  ziua de Crăciun să îți vezi cadourile?

Sunt copii care nu pot nici măcar să viseze…nici la bicicletă, nici la cadouri Crăciun. De aceea, ProBikeAddiction a inițiat campania națională umanitară „Prima bicicletă… de Crăciun” aflată la prima ediție. Ne-am hotarat să încurajăm cât mai multe persoane să doneze biciclete pentru copiii fără posibilități, dar inteligenți și buni la învățătură, în acest an concentrându-ne atenția pe copiii din comuna Dagâța, județul Iași.

donatii_biciclete

De ce Dagâța?

Aflata la marginea judetului, comuna Dagata pare sa fie uitata. Am ales aceasta localitate deoarece Ioana (n.r. Ioana Popa, cofondator ProBikeAddiction) si-a adus aminte de un reportaj pe care l-a scris in 2009 pentru Ziarul de Iasi. Reportajul se numea „Merg 10.000 de kilometri pana la scoala” si avea drept subiect copiii navetisti nevoiti sa parcurga 8-10 kilometri in fiecare zi pana la scoala, pe jos. Asta pentru ca in comuna nu era decat un microbuz de 18 locuri. Intregul reportaj poate fi citit aici.

Lucrurile nu s-au schimbat in acesti ani. „In microbuzul de 18 locuri se ingramadesc chiar si cate 34 de copii odata pentru a ajunge mai usor la scoala. In plus, autoturismul este nevoit sa faca si 4 drumuri pentru a deservi toate cele 9 sate ale comunei”, a precizat Gheorghe Stancu, directorul Scolii din Dagâța. In comuna Dagâța sunt in prezent 2 scoli gimnaziale – una chiar in Dagâța si cealalta in satul Manstirea. Cel mai defavorizat sat este Tarnita. Copiii de gimnaziu de acolo merg la scoala in continuare pe jos, pana la Manastirea, prin padure, 4 kilometri, in fiecare zi. „Daca ar face aceasta naveta pe bicicleta, ar putea ajunge la scoala in 15-20 de minute”, a mai declarat directorul Gheorghe Stancu. In plus, „pentru acesti copii, bicicleta nu ar fi un mijloc de relaxare, ci un mijloc practic de deplasare. Drumurile sunt pietruite si nu sunt foarte aglomerate. Sa mearga pana la un magazin 3 kilometri, ar putea deveni o placere, s-ar deplasa mai repede oriunde. Ar fi un ajutor real”, a incheiat directorul scolii din Dagâța, Gheorghe Stancu, care a raspuns prompt initiativei ProBikeAddiction.

In comuna Dagâța sunt in prezent scolarizati 847 de elevi. Cu ajutorul domnului director Gheorghe Stancu si a cadrelor didactice din localitate, vom identifica copiii care au cea mai mare nevoie de bicicleta si pe cei care chiar ar aprecia un astfel de cadou.

Avem nevoie de ajutorul vostru!

Donati o bicicleta! In buticul de service ProBikeAddiction vom avea grija sa fie sigura si complet functionala. Daca e nevoie vom mai schimba o piesa, doua. Sunt acceptate si biciclete de adulti – sunt suficienti copii de gimnaziu ce pot merge cu usurinta pe o astfel de bicicleta. De asemenea, pot fi donate si triciclete. Cu siguranta copiii prescolari din comuna Dagâța vor aprecia fiecare gest!

Cum puteti dona

Daca sunteti din Iasi, un telefon sau un mail sunt suficiente pentru a stabili o intalnire si a ridica personal bicicleta. De asemenea, daca va face placere, puteti participa la intalnirea cu copiii din Dagata, pe 20 decembrie, atunci cand vom dona bicicletele.

Nu sunteti din Iasi si doriti sa donati in cadrul campaniei noastre „Prima bicicleta…de Craciun”? Nimic mai simplu. Firma de curierat Cargus ne este alaturi si asigura transportul gratuit al bicicletelor de la persoanele care doresc sa doneze, catre ProBikeAddiction.

Campania umanitara „Prima bicicleta…de Craciun” se desfasoara in perioada 12 noiembrie-15 decembrie 2013, beneficiarii acestei prime editii fiind copiii din comuna Dagâța. Vineri, 20 decembrie 2013 cu ajutorul vostru vom prelua misiunea lui Mos Craciun, aceea de a bucura copiii si de a le oferi cadouri. Sunteti bineveniti sa va alaturati!

De ce sa va implicati in campania Prima bicicleta…de Craciun?

  • Pentru ca sunt copii care fac 8 km pe jos pana la scoala;
  • Pentru ca sunt copii care nu isi permit nici macar sa viseze la un cadou de Craciun,
  • Pentru ca sunt copii care vor sa invete,
  • Pentru ca trebuie sa le aratam ca ne pasa de ei, de mediul inconjurator si de viitorul nostru,
  • Pentru ca putem sa-i ajutam

Pentru orice detalii cu privire la campania umanitara „Prima bicicleta…de Craciun” pentru copiii din comuna Dagata, va stam la dispozitie:

Ioana Popa – [email protected] 0742.220.061

Cristian Amariutei – [email protected] 0742.559.030.

Doneaza o bicicleta unor copii care vor sti sa o aprecieze! Ajuta-ne sa le facem un Craciun de neuitat!

Sponsor: Cargus – asigura gratuit transporul bicicletelor in cadrul campaniei „Prima bicicleta…de Craciun”

Vezi Comentarii (2)
  • Am donat o bicicleta si va rog sa luati in considerare reluarea sustinerii acestei Campanii. Poate chiar un status la numarul de biciclete donate ar putea sa-i stimuleze pe oameni.
    Ar fi minunat sa stim ca acei copii vor avea cu ce sa mearga la scoala.

    Cristian

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − one =