Acum citesti
Cannondale Jekyll primește o versiune 29 cu 150 mm

După succesul modelului nou Jekyll axat pe enduro, acesta primește în 2019 o versiune cu roți mari, Cannondale Jekyll 29. Modelul de enduro 27.5 a fost reîmprospătat cu o geometrie de trail agresivă și cu o suspensie cu două moduri de funcționare, Noul 29 primește aceiași tehnologie, dar cu o cursă puțin mai mică și cu capacitate de trecere mărită.

 

Noul Jekyll 29 are un triunghi frontal din carbon ce imită foarte mult modelul 27.5, folosind carbonul BallisTec pentur a crea o mașină rezistentă pentru enduro și all mountain.

Modelul 29 nu primește însă o versiune cu triunghiul spate sau brațele suspensiei din carbon, acestea fiind din aluminiu SmartForm C1, brațul amortizorului fiind din mai multe piese din aluminiu sudate.

 

 

Funcționarea suspensiei e neschimbată la modelul 29 și folosește același pivot unic poziționat sus și un braț lung ce acționează amortizorul montat și el destul de sus, făcând loc pentru un bidon, totul fiind montat cu axuri thru foarte rigide. Cursa pentru modelul 29 e scurtată la 150 mm în modul Flow, împerecheată cu o furcă tot de 150 mm, față de 165 mm cadrul și 170 mm cursa la modelul 27.5.

Bineînțeles că Jekyll 29 păstrează personalitatea duală sugerată de nume, cu amortizorul special Gemini cu două moduri de funcționare de la Fox. Din telecomandă, amortizorul poate fi trecut în modul Hustle unde cursa pe spate este redusă la 120 mm pentru urcări mai ușoare.

Jekyll 29 păstrează transmisia Cannondale Ai cu offset și elementele cadrului de 27.5 cum ar fi prinderea ISCG 05, rutarea internă modulară, monoblocul PF30, prinderea de etrier spate flat mount, headtube-ul conic și spațierea Boost pentru ambii butuci.

Nouk Jekyll vine în patru mărimi de cadru între S și XL și trei versiuni de echipare. Toate folosesc același cadru cu triunghiul față din carbon și spatele din aluminiu, dar nu ar fi surprinzător să apară și versiuni complet din carbon sau complet din aluminiu în viitor pentru a se alinia cu oferta modelului de 27.5.

 

 

 

Modelul de top 29 1 are un preț de 6500 $ și folosește o transmisie SRAM X01 Eagle 1×12 cu frâne Code RSC, roți Stans Flow și suspensie Fox Factory incluzând amortizorul spate DPX2 cu piggy back.

Modelul de mijloc Jekyll 29 2 folosește suspensie Fox Performance, tot cu amortizor DPX2, transmisie X01/GX Eagle și frâne XT la prețul de 5300 $.

Cea mai ieftină versiune 29 3 costă 3800 $, folosește o transmisie SRAM GX/NX Eagle, frâne Guide R și suspensie Fox Performance cu amortizor spate cu o singură cameră. Toate modelele vin cu anvelope Maxxis Minion DHF 2.5 în față și DHR 2.4 pe spate, în versiuni diferite.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului și în curând pe pagina importatorului în România.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + eighteen =