Acum citesti
Cannondale la Eurobike

noutati_eurobike

O prezenta foarte importanta la Eurobike 2009 a fost si producatorul american Cannondale, un brand care se bucura de o rezonanta mare in mintea oricarui rider. Fiind cunoscut ca un producator de biciclete premium, cu traditie, Cannondale a prezentat la Eurobike printre altele, doua modele noi : Rize a devenit RZ si astfel au luat nastere doua modele distincte, RZ One20 si RZ One40.

Schimbarea denumirii gamei a survenit din pricina unei probleme de copyright, un mic conflict ce a avut loc intre Cannondale si alt producator (care nu are nicio legatura cu industria bicicletelor). RZ One20 cat si RZ One40 sunt construite pentru trails-uri de munte / maraton, fiind cele mai noi rezultate ale dezvoltarii tehnologice la Cannondale. RZ One20 este echipata cu o furca Lefty Ultra Alloy (cursa de 120 de mm) si de un amortizor spate Fox RP23. Cadrul este construit integral din aluminiu 6061 T6 iar sistemul Bottom Braket BB30 contribuie deasemenea la greutatea scazuta a bicicletei (sub 10 kg!). Cadrul este construit in spiritul Cannondale cu tehnologia FLASH, adica beneficiaza de elasticitate verticala. Suspensiile au fost imbunatatite astfel incat sa confere riderului o cursa cat mai placuta pe potecile de munte, furca Lefty fiind mult mai rezistenta decat alte oferte din gama si mai mult de atat, nu necesita intretinere. De aceea Cannondale ofera garantie pe viata pentru furca si cadru primului proprietar care achizitioneaza modelul. Dupa ce bicicleta este revanduta, garantia expira. Din gama de piese ce echipeaza acest model, amintim : Sram, DT Swiss si noua furca Lefty Ultra Alloy BRP 120.

Cannondale a sarbatorit la Eurobike si implinirea a 10 ani de cand furca Lefty a fost lansata ca echipare de baza pentru unele modele din gama. Cu aceasta ocazie a fost lansat modelul Lefty Max Carbon PBR 140, liderul furcilor de all mountain din segment : cu o cursa de 140 de mm, aceasta cantareste doar 1284 de grame, o valoare record pentru o furca ce poate fi folosita in conditii diverse. Constructia este din carbon, foarte rezistenta si ramane neutra in curbe sau la forte care apasa pe aceasta din laterale. Pe scurt, se comporta ca o furca normala, doar ca sunt necesare cateva ore pina ce riderul se obisnuieste cu forma acesteia. Cannondale a mai prezentat si modelul Speed Carbon SI cu o cursa de 120 de mm si care detine recordul pentru cea mai usoara furca de pe piata : doar 1159 grame!

Consulta pozele de mai jos pentru a vedea modelele RZ One20 si One40 si furcile lefty expuse la Eurobike.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =