Acum citesti
Canyon a anunțat detalii complete despre noul Spectral de trail

Canyon au lansat detalii complete despre noul lor model de trail Spectral, mai capabil, cu cursă mai lungă, spațiu pentru anvelope mai mari și cu trei opțiuni diferite de cadru.

Spectral e o evoluție a modelului de trail 4-bar de la Canyon, dar cu brațele suspensiei inspirate din modelul cu cursă mai lungă Sender DH. Rezultatul e un amortizor orientat orizontal, cu pivoți ascunși. Canyon spun că au îmbunătățit atât tracțiunea cât și senzitivitatea amortizorului, oferind și stabilitate superioară la pedalat.

Noul design le-a permis să reproiecteze și cinematica suspensiei, astfel că aceasta începe să lucreze moale și cu senzitivitate bună, devenint apoi stabilă și oferind suport la mijlocul cursei, pe final oferind o rampă progresivă fără să ajungă în capăt. Cursa suspensiei spate rămâne de 140 mm, dar geometria e mai modernă și mai agresivă, furcile folosite fiind de 150 mm.

 

Noua bicicletă are spațiu pentru anvelope mai mari, păstrând roțile de 27.5 pentru agilitate, dar având acum opțiunea de anvelope de 2.4 sau 2.6 pentru a oferi aderență superioară pe singletrack și teren instabil. Chiar dacă majoritatea modelelor vin cu transmisii 1x, Spectral este compatibilă cu deraior față cu prindere pe pivotul principal.

Noua poziționare a amortizorului oferă un cadru mai jos, ce a permis instalarea de tije dropper de 150 mm pe toate modelele exceptând mărimile foarte mici.

Bicicleta are cablurile rutate intern, însă acest lucru se face sub o protecție din plastic integrată sub downtube. Se obține astfel aspectul unei biciclete cu cabluri interne dar ușurința de service a uneia cu cabluri externe, existând și beneficiul protecției suplimentare a cadrului. Spectral include și cuveții speciali Canyon IPU ce împiedică ghidonul să lovească toptube-ul la utilizare normală, dar sistemul e proiectat să cedeze la căzături puternice pentru a proteja integritatea cadrului.

 

 

Pentru a fi mai durabilă, Spectral are rulmenți etanși reproiectați, dublați pe partea cu transmisia, dar și un sistem nou de prindere a tijei de șa. Folosirea tijei dropper face ca reglajul înălțimii șeii să se facă extrem de rar, așa că noul sistem cu capac protejează foarte bine seat-tube-ul. Bicicleta a trecut de la categoria de rezistență 3 la 4, ceea ce înseamnă că a fost testată să reziste la trasee de enduro mult mai agresive.

Pentru cei ce nu iubesc rucsacul în ture, Spectral are două prinderi de bidon reproiectate ce nu interferează cu noul sistem al amortizorului.

Cadrul permite de asemenea montarea unei cutii de scule în triunghiul principal.

 

 

Noul Spectral e disponibil în trei versiuni diferite de cadru și multe variante de echipare pentru toate bugetele. Modelul premium CF SLX are un cadru integral din carbon în timp ce versiunile CF au un triunghi principal din carbon iar partea din spate e din aluminiu 6066.

 

Modelul Spectral AL este integral din aluminiu pentru un preț redus. Cadrele sunt disponibile în 4 dimensiuni între S și XL, modelul din aluminiu adăugând și o versiune XS.

Modelul de top Spectral CF 9.0 EX LTD are o greutate de 12.4 kg și un preț de 7000 Euro, cu suspensii Fox Factory și transmisie SRAM XX1 Eagle 12 și roți din carbon ENVE M60.

Urmează în gamă modelul Spectral CF 9.0 SL cu un preț de 5000 Euro, tot cu cadrul SLX integral din carbon și suspensii Fox Factory dar echipat cu componente X01 Eagle și roți DT Swiss XMC1200 din carbon, greutatea totală fiind de 12.5 kg.

La 4000 Euro și 13.1 kg e disponibil Spectral CF 9.0 Pro cu cadrul din carbon cu aluminiu și cu suspensii RockShox Pike RCT3/Deluxe RT3 și transmisie X01 Eagle cu roți Mavic din aluminiu.

Spectral CF 8.0 coboară prețul la 3000 Euro cu transmisie GX1 Eagle, suspensii Pike RC/Deluxe RT și roți DT M1700, greutatea fiind de 13.3 kg. Toate modelele din carbon primesc tijă RockShox Reverb.

Modelul din aluminiu Spectral AL 6.0 are prețul de 2500 Euro și oferă același comportament cu modelele de carbon la un preț mult mai accesibil. Transmisia e tot GX1 Eagle iar roțile sunt DT M1900, tija fiind KS Lev. Greutatea este de 14.7 kg. Vor fi disponibile și alte echipări, cum ar fi una cu componente SLX/XT la prețul de 2200 Euro.

Toate modelele Spectral sunt deja pe pagina Canyon și vor fi disponibile de la începutul lui 2018!

Detalii pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + thirteen =