Acum citesti
Canyon face un pas spre viitor cu noul Orbiter

Canyon a prezentat zilele trecute o bicicletă concept, un full-suspension care ar urma să ne dea câteva indicii nu doar despre limbajul de design către care se îndrepată producătorul german, dar și către tehnologiile care ar urma să echipeze bicicletele în viitor.

Orbiter a fost desenat de Daniel Frintz, existând mai multe propuneri dintre care cea de față a fost acceptată ca fiind cea mai realistă. Ideea generală a fost de a reduce toate problemele legate de mecanică sau de întreținere ale unei biciclete. De aceea nu vezi vreun lanț pe bicicletă și nici un amortizor integrat în cadru. Aceasta va avea o suspensie magnetică, ale cărei setări le faci foarte facil de pe computerul de bord, integrat pe ghidon: sensibilitatea sau cursa, toate pot fi reglate rapid.

Schița inițială.

Mai mult decât atât, pe bicicletă există senzori care ar putea scoate la iveală eventuale defecte, anunțând imediat posesorul de iminența acestora. Va fi desigur o bicicletă electrică, ambele roții fiind în acest caz angrenate. Fiecare roată în parte ar urma să primească o putere diferită, în funcție de traseu și de calculele făcute de computerul intern.

Motorul integrat în butucul de spate.
Parte a suspensiei magnetice.
Display digital transparent.

Canyon nu a oferit mai multe detalii, însă așteptăm ca această bicicletă să fie prezentată în „carne și oase”.

via | Canyon

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 11 =