Acum citesti
Carpathian MTB Epic 2018 – înscrieri deschise la evenimentul premium multi-etapă din estul Europei

Aflat la cea de-a doua ediție, Carpathian MTB Epic, primul eveniment UCI de mountain bike multi-etapă din România s-a impus ca unul dintre cele mai spectaculoase concursuri din regiune, reușind să pună România pe harta celor mai importante competiții cicliste din această categorie în plan extern. Aducând alături cicliști de performanță cu palmares internațional și pasionați amatori, competiția este deschisă tuturor iubitorilor de MTB, atât din România cât și din întreaga lume.

Recunoașterea internațională a venit imediat după închiderea primei ediții, desfășurată în septembrie 2017. Cicliști de top, dar și jurnaliști internaționali au apreciat evenimentul ca fiind unul premium, comparându-l cu cele mai renumite curse la nivel mondial.

Pentru ediția 2018, organizatorul MPG România anunță următoarele aspecte importante:

  • Carpathian MTB Epic este un concurs înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) la categoria S2, oferind sportivilor de performanță, pentru prima dată în România, accesul la 80 de puncte UCI, relevante pentru eligibilitatea participanților la Olimpiada 2020. Cicliști cu rezultate recunoscute la nivel internațional și-au anunțat deja intenția de participare, alături de sportivi amatori din 15 țări. Astfel, pasionații de MTB din România au ocazia să trăiască o experiență ciclistă inedită alături de nume celebre, punându-și la încercare abilitățile într-o competiție internațională de top.
  • Binecunoscutul organizator elvețian Joko Vogel s-a alăturat Comitetului de Organizare a Carpathian MTB Epic, apreciind la superlativ standardul de implementare a primei ediții. Joko Vogel este fondatorul renumitelor competiții de ciclism PERSKINDOL SWISS EPIC și TORTOUR, co-inițiator și organizator al UCI Cyclo-cross World Championship, ce va avea loc în Elveția în anul 2020.
  • Perioada de desfășurare a Carpathian MTB Epic este 16-19 august 2018.
  • Evenimentul va fi găzduit de stațiunea de nivel olimpic Cheile Grădiștei – Resortul Fundata, din județul Brașov, aflată la o distanță de numai 3 ore de mers cu mașina față de București, în imediata vecinătate a Castelului Bran.
  • Premiile oferite de organizatori vor depăși ca valoare totală suma de 30.000 euro. Premiile în bani se vor aloca conform unei grile de premiere comparabilă cu cea utilizată în etapele de Cupă Mondială.
  • Carpathian MTB Epic va beneficia și anul acesta de transmisiuni video live, incluzând urmărirea în timp real a concurenților pe traseu, completată de un rezumat al fiecărei zile preluat de televiziunile specializate pe sport. Astfel, devine competiția de ciclism cu cea mai mare acoperire mediatică din România. Oricine este interesat de acest sport va avea ocazia să afle informații despre curse și să trăiască emoția competiției în timp real.
  • Carpathian MTB Epic este cel mai provocator și spectaculos concurs premium din mountain bike-ul românesc: 4 etape oferind o experiență unică, cu peste 180 kilometri de pedalat într-un cadru natural sălbatic și 8.100 metri diferență de nivel. Aventura se va desfășura pe cele mai pitorești cărări ale Carpaților Meridionali, într-un eveniment special de 4 zile: Carpathian MTB Epic! Wild, Rugged, EPIC.
  • Sunt disponibile două pachete de participare:
  • 4-day EPIC include un Prolog și 3 etape zilnice de competiție. Prologul, care va avea loc joi, 16 august a.c., este o cursă în format XCO (Cross-country Olympic), pe un traseu de tip buclă de 4 kilometri. Cele 3 etape, organizate în perioada 17 – 19 august 2018, sunt în format XCM (Cross-country Marathon) și se desfășoară pe câte un traseu distinct de concurs, pe o distanță de 60 km fiecare, având plecarea și sosirea la Cheile Grădiștei – Resort Fundata.
  • 1-day Challenge are loc pe 19 august a.c. și, ca noutate față de prima ediție, propune un traseu mai scurt, de numai 40 km, special realizat pentru a oferi riderilor amatori, care nu au atins încă un nivel de pregătire necesar pentru cursa 4-day EPIC, ocazia unei experiențe MTB autentice în cadrul unui concurs internațional de top.
  • Pachetul de participare este all-inclusive. Evenimentul oferă tuturor participanților o experiență completă – „eat, sleep and ride” – care acoperă totul, de la cazare într-o stațiune cu facilități sportive de top, până la planuri de nutriție și de alimentație, servicii complete specifice concursului în zona de Start/Finish și pe traseu, la care se adaugă ore plăcute de relaxare și un program de divertisment atent ales. Astfel, concurenților nu le va rămâne decât să se concentreze asupra competiției și să se bucure la maxim de întreaga experiență și de festivalul dedicat pasiunii pentru ciclism.
  • Fiecare concurent va avea la dispoziție un pachet complex de servicii și beneficii, la un standard internațional de organizare, ce cuprinde: înscriere în concurs, număr cu cip de cronometrare completat de un dispozitiv individual de urmărire electronică pe traseu – tracking – cu buton de SOS, sau o aplicație specializată pe mobil; tricou tehnic de ciclism cu un design special – ediția Carpathian MTB Epic 2018; poliță de asigurare de bază, cazare, mic dejun, masă după cursă, cină în cadrul petrecerilor tematice și un prânz de rămas bun în ultima zi a concursului; puncte de alimentare și hidratare la zona Start/Finish și pe trasee dotate cu apă, băutură izotonică, fructe și alte produse alimentare energizante; vestiar și garderobă; servicii tehnice pentru bicicletă, precum și servicii de asistență medicală și comunicații de urgență atât în Race Village cât și pe trasee; spălare de biciclete; medalie de Finisher cu un design original. La acestea se adaugă multe alte surprize și activități disponibile în Race Village.
  • Toate beneficiile standard și variantele opționale, serviciile tehnice premium sau masajul sportiv de refacere, care pot fi incluse în pachetul de participare, sunt detaliate în întregime pe pagina oficială a competiției la rubrica ce descrie experiența oferită de eveniment.

Înscrierile în concurs sunt deschise începând de miercuri, 14 februarie 2018, și pot fi efectuate exclusiv online pe site-ul oficial, disponibil în variantele Engleză și Română: www.carpathianmtb.ro/ro/. Cicliștii beneficiază de o taxă specială de înregistrare în perioada de lansare. Ulterior, prețurile pachetelor de participare vor crește treptat, ultima zi disponibilă pentru înscrierea în acest concurs fiind 5 august 2018.

 Înregistrarea în competiția Carpathian MTB Epic este permisă numai concurenților cu vârsta minimă de 19 ani, împlinită cel târziu în prima zi a concursului. De asemenea, sunt disponibile participări în număr limitat pentru reprezentanții mass-media, pe baza unei solicitări timpurii, a experienței în domeniul competițional ciclist și a selecției în vederea acordării de acreditări speciale.

Evenimentul se bucură de încrederea și susținerea acordată de: Banca Transilvania și Gatorade, sponsorii oficiali ai concursului, alături de furnizorii oficiali și partenerii BOSCH, GoldNutrition,  Federația Română de Ciclism și stațiunea Cheile Grădiștei – Fundata. Suporterii Carpathian MTB Epic sunt Ambulanța de Biciclete – AmBike, România Sălbatică și NTD Films. Ne sprijină și ne ajută să comunicăm în permanență și să vă informăm: Radio GUERRILLA, FreeRider.ro, Biciclistul.ro, RomâniaPozitivă.ro, Ireporter.ro, BikeEvents.ro, SportsPlanner.com.

Toate noutățile și informațiile sunt communicate și pe noua pagină Facebook Carpathian MTB Epic, unde vă așteptăm cu Likes și shares. Rezervări și informații legate de Carpathian MTB Epic 2018 se pot accesa pe: www.carpathianmtb.ro (Engleză) și www.carpathianmtb.ro/ro (Română).

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =