Acum citesti
Cei mai ajustabili pantofi din lume, de la Lintaman

Lintaman-P1100268Pentru cei care chiar nu reușesc să își găsească o pereche de pantofi confortabili de bicicletă, Lintaman s-a gândit să facă un model complet ajustabil, mai mult ca sigur cel mai reglabil model din lume. Ar fi multe motive pentru care e o idee bună: pe lângă faptul că modelele de la diferite firme sunt mult diferite, ba chiar și modelele de la aceiași firmă nu seamănă ca formă, există și persoane cu probleme la forma piciorului sau chiar cu picioarele un pic diferite…

Lintaman-Shoe-600x558Primul model scos de aceștia anul trecut costă 280 USD în varianta Pro cu talpă de carbon și 160 USD în varianta Comp cu talpă de nailon. Acesta nu este mult diferit ca aspect de pantofii normali, dar are un călcâi cu material anti-alunecare și un sistem de strângere unic folosind mai multe șireturi mecanice Atop. Ceea ce este deosebit la acest pantof este că se poate regla lățimea și lungimea zonei degetelor indiferent de restul pantofului, iar pantoful se poate strânge în mai multe moduri, pentru a se adapta perfect formei piciorului.

În imaginea de mai jos se pot vedea trei moduri diferite de a prinde pantoful cu ajutorul tensionatoarelor. Cablurile se pot fixa exact acolo unde pantoful are nevoie să fie strâns. Partea laterală și zona degetului mare sunt din bucăți separate de TPU și sunt prinse cu material elastic de restul pantofului, ceea ce permite reglarea lățimii și lungimii pantofului. Acesta este motivul pentru care pantoful nici nu este disponibil în jumătăți de mărimi, el fiind reglabil pe această marjă.

Lintaman_Adjust_Relacing_Options-W-M-N-600x317Există mai multe moduri posibile de prindere a șiretului, pentru a se adapta perfect la dimensiunile piciorului. De asemenea, pantofii vin cu șireturi elastice și din cablu, acestea permițând crearea unor strângeri fixe sau un pic elastice.

Modelul Lintaman Pro Plus lansat anul acesta costă 350 USD și duce lucrurile mai departe cu un călcâi reglabil. Un al treilea sistem de tensionare mecanic Atop se află în partea din spate a pantofului, acesta permițând lărgirea sau strângerea zonei călcâiului. Pantofii se încalță ușor, apoi sunt strânși în lateral și un pic în jos pentru prinderea bună a călcâiului.

Sunt disponibile atât variante de MTB cât și speciale pentru pedale Speedplay.

Cel mai bine se înțelege totul urmărind filmul de prezentare a produsului.

Pentru mai multe informații puteți vizita pagina producătorului.

Sursa: bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + eight =