Acum citesti
Commençal Furious: o nouă bicicletă de downhill direct din Andorra

Commençal este un mic producător din Andorra, cu o gamă restrânsă de biciclete, însă renumele și succesul său sunt invers proporționale cu dimensiunile companiei. Și cum orice lansare este un adevărat eveniment, ne bucurăm să auzim vestea despre noul Furious, o bicicletă de downhill și freeride care va fi oferită la un preț, să-i spunem, cumpătat, comparat cu concurența.

Noul Furious arată chiar furios. Și iute.

Aflăm din capul locului că Furious nu-l va înlocui pe notoriul Supreme DH, ci va fi o gamă complet separată. Și nouă. Bicicleta va rula de asemenea pe suspensii de 200mm și va beneficia de un cadru din aluminiu, unul din carbon nefiind în plan. Vor exista două versiuni de echipare, pentru a menține lucrurile cât mai simple: Origin, oferit pentru un preț chiar mic, de 2.499 de euro și versiunea Race, care va costa 3.999 de euro.

Discutăm aici despre o bicicletă lungă, prin urmare o bicicletă axată pe stabilitate maximă, însă pentru a oferi și un strop de distracție, cei de la Commencal au decis că cel mai bine i s-ar potrivi un chainstay mai scurt, așadar au construit-o cu unul de 440mm. Țeava superioară va avea însă 570mm în dimensiunea M, iar ampatamentul, 1.214mm. Acesta poate ajunge chiar până la 1.270mm în cazul versiunii XL. Unghiul headtube-ului este poziționat așa cum era de așteptat la 63.5 grade, iar cel al seat tube-ului, la 63 de grade.

În caz că te întrebai ce poți face cu această bicicletă, vezi fotografia.
Poți face asta…
…sau chiar asta!

Bicicleta este însă gândită și mai în detaliu. Spre exemplu, suspensia cadrului S va fi mai puțin progresivă, deoarece se presupune că o persoană mai scundă este și mai ușoară, deci în configurația de bază nu va putea utiliza niciodată întreaga cursă.

Bicicleta va fi disponibilă începând cu luna mai 2017.

via Commencal

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 6 =