Acum citesti
Commencal Meta TR vine în 2019 cu roți de 29

Commencal spun despre modelul lor de trail Meta TR că ajunge în sfârșit la maturitate. La fel ca modelele Meta AM de enduro și Supreme DH, modelul polivalent de TR primește în 2019 roți de 29. Meta TR 29 pare că beneficiază de tot confortul, performanța și stabilitatea primite și de noul Meta AM 29 vara trecută, dar într-un pachet mai polivalent.

Commencal nu uită să reamintească faptul că bicicleta cu o cursă de 130 mm în spate și cu o furcă de 140/150 mm care azi e de TR ar fi fost doar cu câțiva ani în urmă un model capabil de all mountain sau chiar enduro. Datorită geometriei moderne de trail, cu un unghi al furcii de 66.5 grade și roți mari de 29, noul Meta TR 29 trece cu ușurință peste aproape orice obstacol ce îi iese în cale.

Pentru cine a văzut noul Meta AM 29, acest model arată destul de asemănător. A fost dezvoltat în paralel și folosește aceiași suspensie cu un singur pivot despre care Commencal spun că funcționează foarte bine cu furci cu cursa mai lungă. Bicicletele împart majoritatea noilor tehnologii cum ar fi noul triunghi spate mai scurt decât la modelul TR de 27.5, seatstay-urile mai rigide, pivoții mai masivi și un braț U nou ce apasă pe amortizor.

Pivotul principal îmbunătățit e poziționat mai jos și mai în spate, fiind optimizat pentru foile mai mici folosite la 29, un beneficiu adițional fiind reducerea efectului suspensiei asupra pedalelor de-a lungul cursei.

Bicicletlee vin cu echipări mai ușoare și majoritatea au suspensii pe aer (deși există și versiuni pe arc), așa că riderii profesioniști Commencal au și folosit deja modelul Meta AM 29 la cursele de enduro unde nu sunt diferențe de nivel foarte mari.

Cadrul de 29 e din aluminiu triplu tras 6066 și folosește amortizor metric 210×50 mm, ax spate Maxle Boost, monobloc PressFit BB92, prindere de etrier post mount pentru 160 mm și headtube conic de 1.5. Meta TR 29 primește și prindere ISCG, rutare internă modulară a cablurilor, protecție integrată pentru chainstay și downtube, prindere de bidon sub downtube și protecție de noroi în spate pentru a evita stropirea suspensiei. Greutatea anunțată a cadrului fără amortizor e de 3.6 kg.

Noul Meta TR 29 are o geometrie asemănătoare cu cea a modelului AM, dar modificată să funcționeze cu cursa mai mică a suspensiilor. Asta înseamnă un cadru lung, jos și cu un unghi al furcii mic de 66.5 grade, cu un seattube curbat. Noul TR 29 vine în patru mărimi, între S și XL.

Commencal a lansat bicicleta cu o ediție specială British Edition la un preț de 4000 Euro, în culoarea British Racing Green și cu suspensii Fox Factory (o furcă Fox 36 de 150 mm și un amortizor DPX2), transmisie SRAM GX Eagle și frâne XT, fiind configurată special pentru ca rider-ul echipei Hugo Frixtalon să o folosească la maxim în video-ul de mai sus.

Noul Meta TR 29 e disponibil în 3 echipări, plus cadrul separat la 1300 Euro disponibil în culorile gri închis sau argintiu mat.

Pe lângă versiunea de top British Edition, Meta TR 29 Race e disponibilă la prețul de 3500 Euro cu o furcă de 140 mm RockShox Pike RX, transmisie NX Eagle, frâne Guide R și roți Spank Oozy.

Versiunea cea mai ieftină e Meta TR 29 Essential ce are un preț de 2700 Euro și vine cu o furcă Revelation RC de 140 mm, transmisie NX Eagle și frâne Level T.

Majoritatea versiunilor Meta TR 29 complet echipate sunt deja pregătite pentru a fi comandate direct de la Commencal. Restul pot fi precomandate cu livrare cel târziu în februarie.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 13 =