Acum citesti
Concept de pedale fagure pentru MTB de la Klein Designs

klein-designs-shoe-pedal-bee-hive-concept-3-600x398Nu întotdeauna pedalele clipless sunt potrivite pentru MTB, foarte mulţi dintre riderii de discipline mai extreme, de la Enduro până la DH, preferă pedalele platformă cu pini speciali pentru aderenţă. De fapt, spre deosebire de XC unde pedalele clipless ajută la o pedalare rotundă cu tragere în toate poziţiile, la disciplinele axate pe coborâre rolul pedalelor este de a păstra piciorul pe poziţie, din motive de securitate, prin aderenţă excelentă.

klein-designs-shoe-pedal-bee-hive-concept-2-600x398Conceptul este interesant: pedale în formă de fagure, cu orificii, care sunt folosite cu pantofi care au pe talpă profilul invers, faguri proeminenţi. Astfel, talpa pantofilor intră în pedală fără să fie ataşată complet, oferind o aderenţă mult superioară sistemelor cu pini.

klein-designs-kickstarter-600x338Un mare avantaj este că pedala nu este periculoasă, pinii ascuţiţi de la cele tradiţionale provocând răniri în caz de accident. De asemenea, pedalele în sine sunt nişte pedale simple banale, utilizabile cu orice pantof. Pantoful special nu are doar o poziţie în care se aşează pe pedală, el poate fi aşezat şi un pic mai în faţă, în spate sau în lateral – acest lucru nu e neapărat un avantaj, totuşi, pedalele clipless sunt bune şi pentru că asigură direct poziţia optimă.

Pantofii speciali nu pun probleme deosebite la mers, fiind practic ca şi o pereche de pantofi normali cu un profil special al tălpii.

Proiectul încearcă să se lanseze pe piaţă iar setul de pedale şi pantofi este disponibil pe Kickstarter pentru 199 USD.

Iată şi un film de prezentare a produsului:


 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 5 =