Acum citesti
Cum să-ţi transformi singur bicicleta într-una electrică

Bicicletele electrice devin din ce în ce mai populare însă nu şi în România datorită preţului lor încă mare. Totuşi dacă doreşti o asemenea bicicletă pentru a te deplasa în special prin oraş la treburile zilnice ţi-o poţi construi şi singur folosindu-te de o veche bicicletă normală. Bicicleta de faţă dispune de doi acumulatori de 10Ah care te vor trage cu o viteză de 32 kmh pentru o distanţă de vreo 16 km cu condiţia ca utilizarea să fie doar ocazională, cum ar fi doar la pornirea de la stop.

transformare convertire bicicleta electrica 05

Pentru început desigur vei avea nevoie de o bicicletă de preferat cu suspensie faţă blocabilă sau cu o furcă ce oferă suficient loc pentru instalarea motorului. Vei mai avea nevoie de două coliere U, un motor electric pe care îl poţi cumpăra sau recupera de la o maşinărie veche, o roată veche de skateboard, o bucată de bandă aderentă pe care o vei lipi pe roata de skateboard, un potenţiometru (acceleraţia) şi acumulatorii.

Desigur sunt multe variabile şi totul depinde de furcă şi montanţii motorului electric însă principiul de instalare este bine ilustrat în imagini. Este recomandat să introduci ceva garnituri din cauciuc între colierele de prindere şi tija furcii pentru a preîntâmpina alunecarea motorului.

transformare convertire bicicleta electrica 03

Roata bicicletei este bine să fie puţin dezumflată pentru a deveni mai aderentă pe roata motorului electric. Pentru ca totul să fie mai silenţios este bine să foloseşti o anvelopă de tip „slick” sau unele pentru touring ce dispun de o zonă centrală continuă. Acestea oferă şi o aderenţă mai bună faţă de roata motorului electric.

transformare convertire bicicleta electrica 04

Odată motorul instalat a venit vremea să te apuci de partea electrica. Vei avea nevoie de un potenţiometru pe care îl instalezi pe ghidon şi de acumulatori de 12v şi 10Ah care să fie capabili să te pună în mişcare.

Alte piese de care mai ai nevoie ar fi un întrerupător, încărcător şi cabluri electrice rezistente. În cele din urmă vei avea nevoie de o geantă sau husă în care să transporţi acumulatorii şi partea electrică. Husa se poate instala în diferite locuri în funcţie de cadrul bicicletei. La bicicletele mari se poate instala direct în triunghiul cadrului, iar la bicicletele mai mici se poate pune pe un portbagaj spate.

transformare convertire bicicleta electrica 07

Ultima etapă este instalarea acceleraţiei / potenţiometrului şi ghidarea cablurilor de-a lungul cadrului. Asigură-te că laşi suficient cablu pentru ca ghidonul să se poată roti liber. În cazul în care după primele plimbări eşti nemulţumit de performanţe poţi face unele modificări: poţi schimba diametrul roţii de skateboard sau căuta nişte acumulatori mai puternici.

La final iată cum ar trebui să arate noua ta bicicletă electrică

Sursa thestuffwebuild.com

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − eight =