Acum citesti
Cum va fi Cube AIM in 2010?

cube_aim_2010Cu noul Cube AIM pentru 2010 am avut un prim contact vizual la editia Eurobike din toamna trecuta. De ceva timp, acesta a fost postat si pe site-ul producatorului german oferindu-se mai multe detalii despre echipare. Deci ce asteptam de la unul din cele mai vandute modele Cube in Romania pentru 2010?

Schimbari de ordin vizual pot fi remarcat cu mare usurinta. Paintwork-ul bicicletei ne este oferit in doua versiuni : alb cu rosu si negru mat. Diferentele vizuale sunt mai mari pentru modelul oferit in alb si rosu. Cadrul a ramas neschimbat, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, deoarece acesta este construit bine si face fata multor solicitari.

Echiparea nu a suferit prea multe modificari, piesele fiind in mare parte aceleasi care echipau si modelul anului trecut, sunt insa versiunea pe 2010. Curiozitatea noastra imensa este daca cei de la Cube au facut ceva impotriva furcii Suntour XCM cu o cursa de 100 de mm. Stim foarte bine ce batai de cap au dat aceste furci atat utilizatorilor bicicletei cat si dealerilor cu care am discutat in aceasta priviinta.

Am fost insa informati ca pentru 2010 furca a suferit schimbari, fiind acum mai competitiva. Si asta datorita feedback-ului negativ, care se pare ca intr-un final a ajuns si la urechile celor de la Suntour. Asadar, avem asteptari mai mari de la modelul de entry-level din gama de MTB-uri Cube. Suntem foarte nerabdatori sa avem deja una la test, urmand ca apoi sa va prezentam un raport complet.

via | Cube

Vezi Comentarii (3)
  • As fi interesat sa cumpar aceasta bicicleta in perioada imediat urmatoare, si as fi curios daca intre timp ati mai aflat alte informatii despre ea. Cat de fiabila este, ce e bun si ce nu e bun la ea. O voi folosi atat la plimbarile citadine, dar as vrea sa incep sa fac niste plimbari montane, si mi se pare o bicicleta potrivita pentru asa ceva. Oricum bugetul nu imi permite sa ma duc mai sus. Eventual daca aveti alte recomandari in gama ei e pret.

  • Salut! In mare nu s-au produs multe modificari asupra modelului fata de versiunea anului anterior, deci poti citi review-ul de aici : http://www.freerider.ro/teste/bicicleta-cube-aim-2008-1168.html. Cat despre furca, modelul 2010 pare ceva mai solid si amortizeaza o idee mai bine. Semnele din acest punct de vedere sunt pozitive, insa asupra durabilitatii nu ne putem pronunta. Poti citi un test cu NOUA furca XCM aici : http://www.freerider.ro/teste/test-suntour-sf-10-xcm-6127.html.

    Pentru oras si plimbari usoare la munte este potrivita, n-ai de ce sa-ti faci prea multe griji.

  • Mersi mult pentru raspunsul prompt. Daca nu gasesc o alta varianta mai buna in banii astia, probabil o voi lua pe aceasta. Urmand ca pe viitor, sa ii schimb furca daca face prea multe probleme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − fifteen =