Acum citesti
Cupa Max Aușnit pune la bătaie premii de 4.000 de euro

Cursele de șosea pentru amatori încep să crească atât ca și număr, cât și ca standard de organizare, așadar e ușor de anticipiat o creștere privind această ramură. O competiție din acest nou val, dacă îl puten numi astfel, este Cupa Max Aușnit, aflată la cea de-a doua ediție și dotată cu premii de 4.000 de euro.

cupa_max_ausnit_2013

Competiția este organizată Clubul Concordia Lugoj, și susținută de Steven Aușnit împreună cu Gabriel Olariu, finanțatorii acesteia. Steven Aușnit este nimeni altul decât nepotul lui Max Aușnit, vestitul industriaș român din perioada interbelică, care a deținut afaceri importante în zona Banatului. Dar domnul Aușnit nu va fi singurul descendent al faimosului său strămoș. Echipa de ciclism a Univeristății Harvard va fi și aceasta prezentă în 8 iunie la Lugoj, în lotul său regăsindu-se Byron Hood, un strănepot de-al lui Max Aușnit.

Premiile acestei întreceri de 88 de kilometri sunt mai mult decât consistente, însumând în total 4.000 de euro. Spre exemplu, 800 de euro vor reveni doar câștigătorului categoriei Elite masculin, iar pe lângă acesta mai există categoriile masculine 18-29 de ani, 30-39 de ani și peste 40 de ani, precum și una rezervată femeilor. Startul competiției se va da sâmbătă, 8 iunie 2013, ora 10.30, din parcarea AO Truck Stop de pe centura Lugojului. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Clubului Concordia.

Vezi Comentarii (3)
  • hm !incitant ptr unu’ca mine dar pe 8 e piatra craiului 3 munti,a doua zi e marvin…ce mi-ar fi placut sa ma dau si la sosea plus 40,singura sosea la care m-am dat a fost anul trecut,au avut plus 50,am si cistigat,la emmedue,anul asta vad ca …pauza.

  • @JDM – Numele competitiei a fost ales de Steven Ausnit, fiul industriasului Max Auschnitt. Asa s-a ajuns la Cupa ,,Max Ausnit”(care se pronunta Auschnit). Dupa plecarea in SUA a familiei Auschinittt/Ausnit, scrierea numelui a suferit modificari si probabil din aceasta cauza a fost aleasa varianta finala cea pe care o gasesti mai peste tot. Numai bine!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − eight =