Acum citesti
Cursiera aero pe disc italiană Olympia Leader vine cu cadru sub 900 g

Producătorul italian Olympia a lansat ceea ce ei numesc cea mai ușoară și versatilă cursieră pe disc ce au făcut-o vreodată. Noua Leader poate fi considerată ușoară în lumea modelelor aero și polivalente cu frâne pe disc, îmbinând forme simple aerodinamice ale tuburilor cu straturi de carbon ușoare ce promit confort.

După ce au decis să adauge la colecția de cursiere premium un model polivalent, Olympia a combinat câteva forme radicale aerodinamice de la modelul Boost Disc cu tehnologiile folosite la modelul lor de top 799, dar care nu a primit frâne pe disc. Rezultatul este noul model Leader a cărui cadru în mărimea M (54.5 cm) are o greutate declarată de doar 859 g!

Noile tuburi cu profil mare folosite la Leader sunt construite dintr-un amestec atent proiectat de fibre de carbon high (T1000), mid (T800) și low (M40J) modulus pentru a echilibra rigiditatea și eficiența la pedalare cu absorbția vibrațiilor și confortul. Olympia spune de asemenea că s-a folosit tehnologia cu matrițe interne duble rigide EPS și latex gonflabil ce produce suprafețe interne fine, rezultatul fiind o greutate mai mică și performanțe mai consistente.

Chiar dacă are frâne pe disc, Olympia vede Leader ca o cursieră de competiție, spațiul pentru anvelope fiind limitat la 28 mm. Pnetru cei ce doresc spațiu mai mare există modelul Hardy. Cadrul are un headset conic complet din carbon, ax thru de 12 mm la ambele roți și prinderi de etrier flat mount.

Cablurile sunt rutate complet intern, cele ale schimbătoarelor mecanice intrând printr-un singur port în zona superioară a downtube-ului, iar cablurile electronice și conductele hidraulice intră prin pipă direct în headtube.

Noul model polivalent adaugă două mărimi față de modelul Boot Disc și oferă 6 dimensiuni, cu toptube-ul între 52.5 și 58.3 cm, pentru a se potrivi cu mai mulți cicliști. Geometria păstrează unghiurile verticale de cursieră, respectiv 74 de grade la seattube și 72.5 grade pentru furcă, dar rake-ul furcii Leader e ceva mai mic, de 42 mm, iar distanța dintre roți a fost puțin mărită pentru a crește stabilitatea și a elimina instabilitatea în virajele luate cu viteză.

Noul model Leader este așteptat pe piață foarte curând, cu echipări Shimano Di2 și mecanice dar și cu SRAM eTap. Modelele de 54.5 cm ar putea fi disponibile din iulie în timp ce restul dimensiunilor doar în septembrie, deoarece se mai ajustează matrițele.

Prețurile pentru bicicletele complete încep de la 3500 Euro pentru versiunea cu Ultegra mecanic, 4615 Euro pentru Ultegra Di2, 5410 Euro pentru Dura-Ace mecanic, 4475 Euro pentru Force eTap AXS 2x și 7085 Euro pentru Red eTap AXS 2×12. Toate modelele au roți Miche ce pot fi înlocuite cu modele de top din carbon pentru un preț suplimentar de 1550 Euro. Cadrul e disponibil în trei combinații de culori: negru/argintiu, negru/roși și negru/albastru.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 10 =