Acum citesti
Cursieră din titan pe curea, cu Rohloff și manete SRAM de la Curve

Curve-714C2-leftPentru cine dorește o bicicletă cu adevărat deosebită, francezii de la Curve Bike, producători de biciclete din titan, au pregătit 714-C2, un model plin de combinații interesante de piese. Este vorba de un butuc Rohloff cu 14 viteze interne care este acționat cu o curea Gates. Dar cel mai interesant lucru este adaptarea manetelor SRAM Rival 22 de cursieră pentru a comanda butucul Rohloff!Bicicleta a fost construită inițial la comandă pentru un client, dar compania s-a decis să o includă în ofertă cu două echipări diferite.

Curve-714C2-right-600x450Cadrul este inspirat de modelul 714 Ti Sport, dar este adaptat transmisiei pe curea. Bicicleta se dorește a fi o cursieră de șosea, dar producătorii spun că dacă se instalează un set de roți mai rezistente ar putea să fie și un bun gravel bike.

Ca în cazul celorlalte modele Curve, cadrul este dimensionat și confecționat la comandă pentru fiecare cumpărător pe baza măsurătorilor specifice. Culoarea și detaliile cadrului sunt de asemenea la alegerea cumpărătorului. De asemenea, se pot instala după preferințe suporți de bidon sau se poate adapta cadrul pentru rutarea internă a cablurilor.

Curve-714C2-belt-drivetrain-600x450Marea modificare este la furca spate, pentru a putea să fie instalat butucul. În primul rând triunghiul se desface pentru instalarea curelei. De asemenea, dropout-urile sunt specifice iar tuburile folosite sunt mai rigide, mai ales în zona din spatele monoblocului.

Curve-714C2-Gebla-Rohbox-600x450Posibilitatea de a schimba vitezele butucului Rohloff cu ajutorul manetelor SRAM Rival 22 a fost obținută modificând atât manetele cât și butucul. Pentru că indexarea nu se potrivește între cele două componente, a fost adăugată o cutie de viteze fabricată de producătorul german GEBLA. Cablurile de comandă ale butucului au fost instalate unul în maneta stângă și unul în cea dreaptă, schimbarea vitezelor în sus făcându-se de la maneta dreaptă și în jos de la cea stângă.

Roțile sunt construite cu jante Corima din carbon pentru 32 de spițe, acestea fiind modelul Sapim X-Ray. Pentru roata din față s-a folosit un butuc Aivee Edition One. Roțile sunt produse de Asterion.

Curve-714C2-routing-bb-area-225x300Bicicleta mai este echipată cu furcă Enve CX Tapered Disc, angrenaj Rotor Rex adaptat pentru curea Gates CDX, frâne pe disc hidraulice SRAM Rival cu discuri Magura de 160 mm, ghidon și pipă Fizik Cyrano, tijă de șa din carbon ENVE și anvelope Continental GP4000 700x28c. Bicicleta cântărește 9.7 kg și costă 7239 USD.

Este disponibilă de asemenea și o echipare mai ieftină cu furcă din carbon Kinesis Tripster, jante DT Swiss R460 DM, frâne pe disc mecanice SRAM și componente din aluminiu Ritchey WCS. Prețul de pornire pentru această variantă este de 5275USD.

Momentan bicicleta nu este prezentată pe site-ul producătorului, dar urmează să fie introdusă în ofertă foarte curând.

Sursa: bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + four =