Acum citesti
Campagnolo lansează frâne hidraulice pe disc pentru toate groupseturile sale

După mai mulți ani de cercetare, Campagnolo lansează frânele sale pe disc disponibile acum pe toate groupseturile mecanice și electronice cu 11 viteze, de la Super Record EPS până la Potenza. Frânele pe disc de la Campagnolo sunt mult mai complexe decât împerecherea unor manete cu niște etriere. Sunt multe alte componente noi create pentru ca tot ansamblul să funcționeze ireproșabil.

Noutatea principală în privința frânelor pe disc de la Campagnolo, este că vor fi disponibile pentru toate nivelurile actuale de groupseturi pentru 11 viteze, pe piață devenind disponibile în mai-iunie 2017. Așadar vor exista trei seturi noi de frâne hidraulice pe disc toate cu ergonomie identică: un set non-series H11 din carbon pentru Super Record, Record & Chorus și o versiune din aluminiu pentru Potenza.

Cât privește etrierul, inițial Campagnolo s-a consultat cu o companie specializată pe frâne hidraulice. În cele din urmă italienii au ales să-și construiască singuri etrierul de tip flat mount, renunțând și la adaptoarele pe care unele companii le folosesc. S-au gândit inclusiv cum să facă să reducă zgomotul generat de discurile de frână.

Nici discurile de frână nu sunt copiate de undeva. Italienii și le-au desenat singuri beneficiind de informațiile primite de la echipele sponsorizate de ei. Au construit astfel un disc rotund, fără margini ascuțite, din aluminiu, cu dimensiunile de 160 și 140 mm diametru.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 1 =