Acum citesti
Dani Crista câștigă duelul cu Marius Petrache la MoonTimeBike 2015

MoonTimeBike este concursul cu cel mai diversificat și numeros public din România, nu doar pentru că este o cursă spectaculoasă ci pentru că este organizat exact acolo unde trebuie: în mijlocul Bucureștiului, într-unul din cele mai vizitate parcuri. Astfel, pe lângă fanii care vin în număr mare să-și susțină favoriții, există și multe persoane care iau contact pentru prima dată cu acest sport. Iar faptul că MoonTimeBike aduce ciclismul în atenția oamenilor, într-o zi de sâmbătă, nu poate fi decât un lucru minunat.

DSCF0433Traseul de anul acesta a suferit ceva modificări și a avut doar 6 ture, însă gradul de dificultate nu a fost deloc mic: terenul încă mai era pe alocuri umed, ceea ce se traduce printr-un sol mai moale care a i-a pus pe unii dintre concurenți în dificultate, pe urcări sau pe porțiunile de rădăcini. Totodată, organizatorii au adus un plus de spectaculozitate prin plasarea unei Dacii pe traseu, care trebuia traversată… ai ghicit, pe deasupra.

Cursa am savurat-o cu sufletul la gură, amintindu-mi de unele etape de cupă mondială de XCO. Duelul dintre Dani Crista și Marius Petrache a fost cel care a ținut pulsul spectatorilor sus, deja din al 2lea tur diferența dintre cei doi și următorii concurenți fiind semnificativă dacă luăm în calcul lungimea traseului. Cei doi chiar au mers impecabil, iar până în ultimul tur, nici cel mai experimentat analist nu a putut băga mâna-n foc pentru unul dintre cei doi. În final, Arpad Kelemen a ajuns pe locul 3, la două minute de Marius.

DSCF0339
Crista în acțiune, urmărit îndeaproape de Marius Petrache.

La feminin, Beata Piringer a reușit să le devanseze pe Irina Dumitru și Emese Fodor, care au ajuns la aproximativ 3 minute după prima sosită. Nici restul competitorilor nu au fost mai prejos, căci au luptat cu toate armele pentru a-și adjudeca un loc cât mai bun. N-au lipsit accidentările, în special pe porțiunile cu rădăcini, unde am asistat la câteva trânte serioase, însă acesta nu este un concurs pentru începători și ai nevoie de tehnică și de concentrare maximă pentru a-l duce cu bine la bun sfârșit.

Organizarea a fost din punctul meu de vedere fără reproș, Daniel Sărdan obișnuindu-ne deja cu evenimente reușite. Iar eu susțin în continuare că pe lângă cursa pe care riderii o fac să fie atât de reușită, un aport important îl aduce și publicul de pe margine, făcând din MoonTimeBike un etalon, o cursă așa cum toate ar trebui să fie. Cel puțin din punctele de vedere enumerate mai sus.

Dragoș Mitroi
Parcul Tineretului, București

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 20 =